ACORD MAI - BOR. Chifu: Vela, DEMISIA! Un astfel de ministru nu mai are credibilitate

Iulian Chifu, fost consilier prezidențial, cere demiterea sau demisia imediată a ministrului Marcel Vela după acordul MAI - BOR pentru Paști 2020.

”Marcel Vela, demisia!!! Trebuie să mă explic. Sunt credincios. Ortodox. Practicant cât se poate. Nu merg în fiecare duminică la biserică. Dar sigur de Paști și de Crăciun. Am tot respectul pentru fiecare credință. Care e liberă să se manifeste și să-și respecte riturile liber, cât nu afectează pe cei din jur.


Cred că scoaterea crucilor din școlile franceze e un exces. Ține de cultură, de progresism, de separarea bisericii de stat. Dar cred că e excesiv. În schimb mai cred că regulile sunt reguli. În situație de urgență. Fără rest! Fără nuanțe! Fără interpretări! Dacă suntem serioși.

Mai cred că un Ministru de Interne, un conducător și decident în situație de criză, un semnatar al Ordonanțelor Militare acum, în criză, trebuie să fie ferm și egal cu sine. Se adresează cetățenilor, nu credincioșilor. Respectă regulile, Decretele și Ordonanțele Militare pe care singur le emite. Și mai mult, e clar, fără echivoc, fără nuanțe, altfel face fiecare ce vrea. Și nu mai are nici o credibilitate. Nici el, nici conducerea statului aflat în criză. Își face treaba, nu aleargă după voturi, nici nu pune viața oamenilor sub interese politice sau electorale.

Mai mult, orice relativizare e doar dovada incapacității de a-și duce la bun sfârșit misiunea de ministru și comandant în criza de coronavirus pe care o traversăm.


De aceea CER DEMITEREA IMEDIATĂ A MINISTRULUI DE INTERNE; MARCEL VELA!”, a fost mesajul analistului Iulian Chifu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel