ACL, acuzații: "Buletine ale studenţilor din Regie, reţinute de administratorii de cămin pentru vot multiplu"

Administratorii de cămin din Complexul Grozăveşti-Regie au reţinut, din 1 octombrie, la îndemnul unei organizaţii de tineret a unui partid din Guvern, actele de identitate ale studenţilor care au cerut viză de flotant pentru vot multiplu duminică, susţine ACL, care cere Poliţiei să facă cercetări.

"În ultimele zile, au fost semnalate o serie de fapte care contravin legislaţiei electorale. Frica generată de faptul că prezidenţiabilul Victor Ponta nu va reuşi să obţină scorul care s-a încercat să fie acreditat prin purtătorii de mesaje împinge PSD să încerce să fraudeze scrutinul din 2 noiembrie", se arată într-un comunicat al ACL, scrie Mediafax.

Alianţa Creştin-Liberală a precizează că a atras atenţia de la începutul săptămânii asupra impunerii de către PSD, cu girul prefecţilor, a unor preşedinţi de secţii de votare care sunt membri activi ai partidului condus de candidatul Victor Ponta.

"Ne-a fost adus la cunoştinţă un caz extrem de grav de către un student, administratorii de cămin din Complexul Studenţesc Grozăveşti-Regie au reţinut încă de pe data de 1 octombrie actele de identitate ale studenţilor care au solicitat viză de flotant şi nu le-au eliberat nici până în ziua de azi motivând că procedura este una greoaie datorită numărului foarte mare de solicitări. Cel mai mulţi dintre studenţii cărora le-au fost oprite abuziv actele de identitate au încercat pe toate căile să îşi recupereze documentele. Tot studenţii ne-au spus că administratorii au procedat la reţinerea buletinelor la îndemnul unei organizaţii de tineret a unui partid politic aflat în arcul guvernamental pentru a le folosi duminică la vot multiplu. Atragem atenţia instituţiilor statului, care au obligaţia de a reglementa şi a asigura corecta desfăşurare a campaniei electorale, să sancţioneze astfel de derapaje de la lege", se arată în comunicat.

 ACL cere poliţiei şi autorităţilor competente să efectueze cercetări şi să ia toate măsurile necesare pentru eliberarea actelor de identitate şi sancţionarea conform legii a celor vinovaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel