Acesta e modul în care un meniu McDonald's îți afectează corpul minut cu minut

Fotografie de la Polina Tankilevitch: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fast-food-delicios-cola-sifon-4109116/
Fotografie de la Polina Tankilevitch: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fast-food-delicios-cola-sifon-4109116/

McDonald's este unul dintre cele mai populare din lume, cu aproape 40.000 de restaurante răspândite în peste 120 de țări de pe planetă.

În întreaga lume, 50.000 de Big Mac-uri sunt consumate pe secundă în fiecare zi. Dar, în ciuda gustului delicios, din punct de vedere nutrițional, meniurile lanțului de fast-food lasă de dorit.

The Sun a publicat un articol în care dieteticianul Helen Bond explică efectele pe care un meniu (compus dintr-un hamburger Big Mac, cartofi prăjiți medii și un milkshake cu căpșune) le are asupra organismului nostru.

Acest meniu are aproximativ 1.200 de calorii. Potrivit lui Bond, în 15 minute de la consumarea acestuia, nivelul zahărului din sânge va crește. „Nivelul de zahăr din sânge (glucoza) va începe să crească la 15 până la 20 de minute după ce ai mâncat o masă bogată în carbohidrați”, spune el.

În 20 de minute de la consumarea meniului, arsurile la stomac și refluxul acid pot începe să se manifeste, simptome care pot dura două ore. Prin urmare, nu este recomandat să consumați un meniu de acest tip chiar înainte de a merge la culcare.

După 30 de minute, încep să se observe efectele consumului de sare. Un meniu Big Mac are 6 grame de sare, jumătate din ceea ce este recomandat pe zi. „Oamenii care sunt mai sensibili la sare suferă adesea de retenție de lichide, așa că se simt destul de umflați după ce au mâncat fast-food”, spune dieteticianul.

„Acest lucru este cauzat de faptul că rinichii tăi încearcă să mențină echilibrul în corp, reținând apă suplimentară pentru a compensa sarea suplimentară pe care ai ingerat-o. Această retenție crescută de apă poate duce la balonare și te poate face să cântărești mai mult decât în ​​mod normal", continuă dieteticianul.

„Mâncatul unui aliment sărat vă poate face, de asemenea, să vă fie sete, deoarece perturbă echilibrul fluidelor din celulele dumneavoastră și al mineralelor din organism, făcându-vă să beți mult mai multe lichide decât ar fi necesar”, a mai zis expertul.

În 50 de minute, s-ar putea să te simți obosit și fără chef. Acest lucru este valabil mai ales dacă vorbim de o lipsă de fibre, proteine ​​sau grăsimi în produsele pe care le-ați ales.

VEZI ȘI: Produsul McDonald's pe care îl puteți cumpăra doar în Italia și care a cucerit TikTok 

Vă este poftă de ceva de la McDonald's? Sunt momente în care McDonald's reprezintă singura variantă atunci când ne este poftă de ceva gustos și rapid. 

Când ai chef de un produs McDonald's, nu există nicio altă mâncare care să-ți înlăture pofta. Grand McExtreme, Big Mac, Cheeseburger, McFlurry, cartofi prăjiți... Nu contează unde în lume ne aflăm. Dacă simțim poftă de aceste produse, avem totul la îndemână. Am putea spune că McDonald's este un „limbaj” universal și că, oriunde în lume cerem un produs de la acest fast-food, ne va fi servit. Dar nu este chiar așa!

Deși ofertele de produse ale lanțului sunt aceleași în majoritatea țărilor din lume, există unele pe care nu le vom găsi în afara anumitor granițe. De exemplu, Parmigiano Reggiano Snack poate fi cumpărat doar în Italia. Poate fi cumpărat cu un euro.

Vorbim de o bucată de mărimea unei mușcături din această brânză italiană legendară.  Cei de la McDonald's o numesc „brânză de buzunar”, asigurându-se că acest produs este complementul perfect pentru a completa un Happy Meal sau pentru a fi adăugat la o salată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel