Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Accidentul Vascular Cerebral. Simona Brana, despre tratament și costuri: "Harta este puțin înfricoșătoare"

AVC
AVC

Simona Brana, country manager al Medtronic, a vorbit la dezbaterea HEALTH ROMÂNIA II - PIAȚA MEDICAMENTELOR DIN ROMÂNIA, ÎN FAȚA UNOR PROVOCĂRI despre impactul, tratamentul și costurile accidentului vascular cerebral.

Avem în jur de 34-35.000 de decese anual, cauzate de accidentul vascular cerebral. Acesta este cea de-a doua cauză de deces și prima cauză de dizabilitate la nivel mondial și în România este exact la fel. Costurile pentru tratamentul accidentului vascular cerebral sunt uriașe, în jur de 650 de milioane, dintre care 89% sunt costuri indirecte, adică la acei pacienți supraviețuitori, care devin asistați social și care generează în continuare niște costuri uriașe. Harta este puțin înfricoșătoare", a declarat Simona Brana, country manager al Medtronic.

Centrele de tratament din țară

"În acest moment, în România, avem patru centre capabile să furnizeze trombectomie mecanică, adică tratamentul accidentului vascular cerebral. Există un centru în Târgu Mureș și unul în București. Cele două centre oferă permanență, timp de 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Celelalte două, unul în Timișoara și altul în București, oferă tratament doar în timpul zilei", a mai adăugat ea.

Progrese importante

„Totuși, s-au făcut niște progrese importante pe parcursul ultimului an. De la patru specialiști, patru medici care puteau să ofere acest tip de tratament, astăzi sunt 25. Specialitatea neuroradiologie intervențională nu era o specialitate recunoscută până anul trecut, anul trecut a devenit o specialitate în sine, iar acest proces continuă cu suportul tuturor celor implicați, adică societatea profesională, bineînțeles Ministerul Sănătății, Casa de asigurări de Sănătate, Comisia și industria, în același timp, pentru deschiderea de noi centre și pentru formarea de noi speciaiști în trombectomie mecanică", a mai precizat aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel