Accidentul vascular cerebral la tineri, tot mai des întâlnit. Creștere de până la 45%

AVC
AVC

Accidentul vascular cerebral la tineri este tot mai des întâlnit. Specialiștii avertizează că în următorii ani numărul cazurilor de AVC la tineri ar putea crește până la 45%. 

Accidentul vascular cerebral este tot mai des întâlnit în rândul tinerilor. Mai mult, în următorii ani, numărul cazurilor de AVC la persoane tinere ar putea crește cu până la 45%, susține România TV. 

În direct la postul de televiziune, medicul specialist neurochirurg, Horașiu Ioani, a explicat care sunt principalele cauze ale acestei probleme medicale grave. 

”Accidentul vascular cerebral mai ales ales la tineri este o cauză principală de dizabilitate. Principalele cauze: probleme cu colesterolul, hipertensiunea arterială și ar mai fi fumatul, de exemplu. Mai sunt și alte cauze, dacă un pacient are anumite malformații ale structurilor vasculare de la creier”, a precizat medicul neurochirurg Horațiu Ioani, la România TV.

În cadrul intervenției televizate, medicul specialist a mai spus că un accident vascular cerebral ar putea fi prevenit dacă s-ar evita consumul de grăsimi, dacă s-ar face controale regulate, dar și dacă s-ar renunța la fumat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel