Accident aviatic Columbia. Cine se află printre cei care au murit

Tragedia aviatică din Columbia, care a decimat marți echipa braziliană de fotbal Chapecoense, a ucis, de asemenea,20 de ziariști sportivi din Brazilia, care urmau să acopere finala Cupei Sudamericana, informează AFP.

Canalul Fox Sport Latin America, deținătorul drepturilor exclusive pentru partidele din Copa Sudamericana, a confirmat că șase dintre angajații săi au pierit in accidentul soldat cu 71 de morți.

Unul dintre jurnaliști, Mario Sergio, era un celebru comentator de radio și fost internațional brazilian.

Patru dintre ziariștii decedați făceau parte din grupul audiovizual brazilian Globo, iar alți patru lucrau pentru postul RBS TV, filială a grupului Globo.

Și-au găsit, totodată, moartea șase reporteri care lucrau pentru stații radio locale situate în Chapenco, fief-ul echipei Chapecoense, în statul Santa Caterina (sudul Braziliei), precum Radio Chapeco, Radio Oeste Capital sau Radio Vang FM.

[citeste si]

Printre cei șase supraviețuitori ai zborului companiei boliviene Lamia figurează și un ziarist, Rafael Henzel Valmorbida, comentator de fotbal pentru Radio Oeste Capital.

Un alt ziarist, care se afla pe lista pasagerilor, Ivan Carlos Agnoletto, de la Radio Super Conda, a ratat avionul și a scăpat astfel cu viață.

Modesta echipă din Chapeco, care a promovat în prima ligă braziliană în 2014, a reușit o performanță excepțională, calificarea în finala Cupei Sudamericana, echivalentul competiției Europa League, și urma să înfrunte miercuri seara la Medellin, în prima manșă, formația columbiană Atletico Nacional.

Într-un comunicat dat publicității marți, conducerea clubului Atletico Nacional a cerut ca trofeul să fie atribuit formației Chapecoense, "cu titlu onorific, în semn de omagiu față de victime". (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel