AC Milan, sancţiuni. Clubul face apel la TAS

Clubul italian AC Milan a anunţat că intenţionează să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva sancţiunilor dictate de Uniunea europeană de fotbal (UEFA) pentru infracţiuni la regulamentul privind fair-play-ul financiar. 

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, AC Milan îşi exprimă "dezamăgirea" faţă de decizia Camerei de judecată a organului de control financiar al cluburilor din cadrul UEFA, care a aplicat recent o amendă de 12 milioane euro grupării din Serie A, bani care vor reţinuţi din câştigurile realizate în urma participării la actuala ediţie a competiţiei Europa League. Totodată, clubul milanez nu va putea să înscrie mai mult de 21 de jucători cu ocazia participării sale la competiţiile UEFA pentru sezoanele 2019-2020 şi 2020-2021. 

Forul fotbalistic european a acordat un termen de doi ani şi jumătate echipei AC Milan pentru a se conforma fair-play-ului financiar, până la 30 iunie 2021, în caz contrar urmând să fie exclusă din toate competiţiile europene în sezoanele 2022-2023 sau 2023-2024. Nu este pentru prima oară când AC Milan face apel la TAS în urma unei sancţiuni dictate de UEFA. Cea mai înaltă jurisdicţie sportivă, cu sediul la Lausanne, a ordonat în luna iulie reintegrarea clubului lombard în Europa League, după ce fusese exclus de UEFA pentru infracţiuni legate de fair-play-ul financiar. 

Între cele două decizii, AC Milan a trecut din proprietatea chinezului Yonghong Li în cea a fondului american de investiţii Elliott. 

Vezi şi: Proiect uriaș: mutarea Gării de Nord. Ce câștigă bucureștenii

Olguţa Vasilescu, operaţie în vacanţa de Crăciun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel