Acțiunile Apple, un nou record

Grupul informatic american Apple a raportat marţi seară rezultate peste aşteptări pentru trimestrul al treilea al anului fiscal în curs, astfel că acţiunile sale au crescut cu 6% până la nivelul record de 159,10 dolari, ceea ce a dus capitalizarea sa bursieră peste 829 miliarde de dolari, informează Reuters, potrivit Agerpres.

În trimestrul aprilie-iunie, care în mod tradiţional este unul mai slab pentru Apple deoarece piaţa aşteaptă lansarea unui nou iPhone în septembrie, grupul informatic a realizat un profit net de 8,717 miliarde de dolari, cu 12% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, precum şi o cifră de afaceri de 45,408 miliarde de dolari, cu 7% peste rezultatul înregistrat în perioada similară a anului trecut. 

O bună parte din cifra de afaceri a companiei a provenit de pe urma vânzărilor de telefoane iPhone, care cu 41,03 de milioane de unităţi vândute în ultimul trimestru, peste estimările analiştilor, au generat o cifră de afaceri de 24,846 miliarde de dolari. La acestea s-au adăugat, vânzările peste aşteptări de tablete iPad, în valoarea de 4,9 miliarde de dolari, precum şi creşterea cu 21,6% a veniturilor din servicii până la 7,266 miliarde de dolari. 

Directorul general de la Apple, Tim Cook a subliniat că Apple a înregistrat "al treilea trimestru consecutiv de creştere accelerată", adăugând că veniturile din servicii au înregistrat un record trimestrial. "Am raportat creşteri în termeni de unităţi şi venituri pentru toate categoriile de produs în trimestrul care s-a încheiat în luna iunie, ceea ce a dus la creştere cu 17% a profitului pe acţiune", a subliniat directorul financiar de la Apple, Luca Maestri. 

Apple ar urma să lanseze în luna septembrie un nou smartphone care, potrivit analiştilor, va fi echipat cu ecran OLED şi încărcare wireless şi se va comercializa pentru aproximativ 1.000 de dolari. Compania estimează că în trimestrul iulie-septembrie 2017 va înregistra venituri cuprinse între 49 şi 52 de miliarde de dolari, în timp ce analiştii intervievaţi de Thomson Reuters se aşteaptă în medie la o cifră de afaceri de 49,21 miliarde de dolari. Rezultatele Apple pentru cel de al patrulea trimestru al exerciţiului său fiscal includ şi vânzările realizate în primul weekend de la lansarea celui mai nou iPhone. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel