Acțiuni ANAF, reacții: Monica Macovei - Ieșiți și pichetați fiecare sediu ANAF! Iulian Urban - Marea corupție începe de jos

Doi foști democrat-liberali reacționează față de acțiunile inspectorilor Direcţiei Antifraudă, în contextul în care în presă s-au relatat cazuri în care numeroase magazine şi localuri au fost închise pentru neemiterea bonurilor fiscale.

În timp ce europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru de Justiție, se declară revoltată că ANAF „omoară" micul sector privat în loc să fie preocupat de recuperarea prejudiciilor, fostul senator PDL Iulian Urban atrage atenția că "este aberant să spui că tu poți fura 50 de lei pentru că alții fură miliarde".

"Oameni buni, ANAF-ul e făcut să meargă după marii datornici, nu să omoare acest sector privat mic, de familie, care găsește locuri de muncă! Trebuie să-l promovezi să mai găsescă un loc de muncă, nu să-l oprești, nu să-i îngheți conturile, nu să-i dai o amendă pe care n-o s-o poată plăti niciodată", a declarat Monica Macovei,  la Digi24.

„În schimb, cei cu marile averi neimpozitate, cei cu hotărâri definitive, de la care trebuie să confiști sute de milioane, stau probabil la soare, la plajă, prin diverse insule, stau, joacă la ruletă la Monaco", a completat fostul ministru al Justiției, în opinia căruia esențialul în lupta anticorupție este confiscarea banilor din mită și a celor făcuți fără a putea fi justificați.

În acest context, Macovei este de părere că nu mai este nevoie de o altă agenție pentru recuperarea prejudiciilor, ci doar "ca acești oameni să nu fie numiți politic, să fie profesioniști și să-și facă treaba".

O soluție ar fi, în opinia europarlamentarului, presiunea publică asupra ANAF, prin proteste: "Trebuie să ieșim în stradă! Asta nu este instigare la ieșit în stradă, este exercitarea dreptului nostru de a demonstra. Dacă nu suntem atenți, puterea ne cucerește total. Și eu aș spune: ieșiți și pichetați fiecare sediu ANAF!", a dat ca exemplu europarlamentarul.

Victor Ponta, pentru inspectorii ANAF: Să-şi facă datoria cu duritate, dar nu cu excese

Legat de același subiect, "excesul de zel" al inspectorilor anticorupție în ultima perioadă, Iulian Urban, fost senator PDL, a postat, luni, pe contul său de socializare un punct de vedere, în care precizează că "MAREA CORUPTIE INCEPE DE JOS de la aceste sume infime". 

"Legat de faptul ca ANAF a inchis nu stiu ce magazine care aveau probleme la nivelul unor sume de 3 -50 de lei nejustificati!

Sunt doua aspecte aici cu care romanii trebuie sa se obisnuiasca
1. Da, in Germania se inchid supermarketuri pentru lipsa a 1 euro, si asta este normal legea se aplica pentru toti la fel; este aberant sa spui ca tu poti fura 50 de lei pentru ca altii fura miliarde; MAREA CORUPTIE INCEPE DE JOS de la aceste sume infime!
2. Da, ANAF trebuie sa controleze si aceste sume infime si sa aplice sanctiuni dar si marile jafuri ; cine este de vina ca nu se recupereaza confiscarile dispuse in dosarele DNA de Justitie ? ANAF; cine trebuie sa ia atitudine politica fata de acest lucru : Presedintele Johannis, premierul , politicienii; Care este insa solutia reala la aceasta marsavie ? DNA trebuie [ si va intra cat de curand ] in abuzul in serviciu facut de angajatii ANAF care nu isi fac treaba pe acest palier si sa ii trimita la puscarie !
Asa functioneaza la nivel micro si macro anti-frauda un sistem corect intr-o tara civilizata unde domneste dictatura crunta a legii!", a scris Iulian Urban, pe Facebook.

Reacția unui "client înfometat", după ce ANAF a închis un fast-food din Târgu Mureș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel