"Abuz incredibil de rasism". Presa străină face praf România

"Un fotbalist brazilian a izbucnit în lacrimi după un abuz incredibil de rasism în România" titrează The Guardian un episod de rasism de pe terenul de fotbal românesc, apreciat în România drept "atâta caz că plânge Wellington". 

Partida de vineri dintre Chiajna și Rapid, terminată cu 0-0, a fost mai mult decât un duel între jucători. În minutul 59, Wellington, atacantul echipei Concordia Chiajna, s-a dus la arbitrul Marian Balaci pentru a-i atrage atenţia asupra sunetelor pe care galeria Rapidului le face atunci când acesta se află în apropierea lor. A primit cartonaşul galben. După fluierul final, o coajă de banană a fost aruncată înspre brazilian. Wellington s-a dus, din nou, la Marian Balaci.

"Nu sunt maimuță"

"Am venit în România, am învăţat limba, dar sunt tratat aşa. Soţia şi copilul meu erau în tribune. Copilul nu înţelegea de ce s-a aruncat în mine cu banană, că nu sunt nici maimuţă, nici nu suntem la zoo. I-am zis arbitrului despre ce s-a întâmplat şi mi-a dat galben. Dacă am greşit eu, îmi cer scuze. Niciodată în viaţa mea nu mi-am dorit să marchez aşa de mult ca în seara asta, după ce mi-au făcut suporterii Rapidului. Îi rog pe cei care sunt în măsură să facă dreptate pentru ce mi s-a întâmplat", a declarat Carlos Wellington. 

"Wellington plânge în vestiar"

La finalul partidei, Narcis Răducan, preşedintele Concordia Chiajna, a precizat că "Wellington plânge în vestiar, după ce rapidiştii au aruncat cu o banană în el".

"Facem atâta caz că plânge Wellington"

"Acum nu vrea şi 3-0 cumva la «masa verde»? Pe stadion sunt camere de luat de vederi, cel care a aruncat banana poate fi identificat şi sancţionat. Ne-am săturat ca după fiecare meci să îmbogăţim Liga. A plâns Wellington în vestiar? Să ştiţi că se poate juca şi teatru. Astea sunt exagerări. Poate trebuia să plângă că nu a dat gol. Facem atâta caz că plânge Wellington. Poate a mâncat cineva o banană în tribună şi i-a căzut pe teren. De unde ştim noi că a aruncat spre el şi că era suporter rapidist", a spus Marian Rada, antrenor al Rapidului. 

Un fotbalist de 19 ani de la Rapid a murit într-un accident de mașină

Scandalul de rasism a ajuns în presa străină. CNN, The Guardian și Reuters sunt doar trei dintre publicațiile care critică situația. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel