Abuz în serviciu. Tăriceanu: Bilanţul este extrem de umflat

Călin Popescu Tăriceanu a spus că România are cea mai excesivă reglementare privind abuzul în serviciu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că România are în acest moment cea mai excesivă reglementare privind abuzul în serviciu, el pledând pentru o soluţie de echilibru în acest caz.

'Eu cred într-o soluţie de echilibru (...). Eu cred că noi suntem în momentul de faţă cu cea mai excesivă reglementare, care face ca oameni nevinovaţi să fie acuzaţi, care face ca o administraţie întreagă să rămână crispată, să nu mai aibă curajul de a lua decizii din cauza posibilităţilor de a fi acuzaţi de abuz în serviciu. La extrema cealaltă, avem ţările din Europa care nu au prevăzută în legislaţia penală abuz în serviciu, deci cred că trebuie găsită o cale de mijloc (...) care să reprezinte şi necesitatea de a controla şi de a sancţiona acest fenomen, (...) dar fără să existe abuzuri şi excese', a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la finalul lucrărilor Şcolii Politice de Iarnă a TLDE.

Lumea priveşte cu îngrijorare

În context, el a arătat că bilanţul DNA este 'umflat' de numărul dosarelor de abuz în serviciu, o infracţiune asimilată corupţiei. 'Acum trei zile (...) chiar şefa instituţiei spunea că peste jumate din dosarele instrumentate de DNA sunt pentru abuzul în serviciu. Deci, abuzul în serviciu este o aşa-anumită infracţiune asimilată cu corupţia. Fără să fie corupţie, s-a hotărât la un moment dat ca ea să fie asimilată cu corupţia şi din acest motiv bilanţul este extrem de umflat şi lumea din străinătate priveşte cu îngrijorare amploarea aşa-zisului fenomen al corupţiei în România. Eu nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă interesul nostru este să umflăm balonul aşa de tare ca lumea să creadă că este o ţară care trebuie eventual mai bine evitată', a mai spus Tăriceanu.  

[citeste si]  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel