Abigail Rup, adjunct ambasada SUA, mesaj pentru România

România are puterea de a-şi stabili propriul destin şi propriul viitor, se arată în discursul adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Abigail Rupp, susţinut vineri, la Alba Iulia, în cadrul reuniunii aniversare a reprezentanţilor misiunilor diplomatice din România "ROMÂNIA 100 - Diplomaţie, Educaţie şi Misiune". 

"Mulţi români s-au sacrificat pentru ca urmaşii lor şi generaţiile viitoare să poată trăi în libertate. Datorită sacrificiului lor, progreselor înregistrate şi aderării sale la NATO şi la Uniunea Europeană, România are puterea de a-şi stabili propriul destin şi propriul viitor. Dar România şi noi toţi trebuie să rămânem vigilenţi şi să aspirăm să ne ridicăm la înălţimea principiilor susţinute de Wilson (preşedintele SUA în perioada 1913-1921, n.r.), principiile universale ale corectitudinii şi justiţiei", a declarat Abigail Rupp, conform traducerii oficiale remise de către Ambasada SUA. 

Ea a adăugat că Woodrow Wilson a schimbat concepţia despre modul în care funcţionează lumea, şi anume, nu prin înţelegeri secrete, ci prin democraţie şi dialog deschis. 

Sprijin pentru România 

"Noi, reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite şi cetăţenii americani suntem mândri să fim alături de România în viitor. Chiar aceste principii prezentate de preşedintele Wilson sunt cele care ne călăuzesc pe noi în fiecare zi în activitatea de la ambasadă: sprijinim o Românie democratică şi deschisă, în care guvernarea îi reprezintă pe toţii românii, nu doar pe câţiva anume. Sprijinim o Românie paşnică şi sigură nu doar pe plan intern, ci şi la adăpost de agresori externi. Sprijinim o economie liberă şi stabilă, cu prosperitate economică pentru toţi românii", a subliniat adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA. 

Ea a dat asigurări că Statele Unite vor continua să sprijine eforturile României, pentru a atinge ţelurile imaginate de preşedintele Wilson. 

Rol în nașterea României Moderne 

Abigail Rupp a amintit că Woodrow Wilson, cel de-al 28-lea preşedinte al Statelor Unite, "a jucat un mic rol" în naşterea României moderne. 

"Cunoaştem cu toţii cele Paisprezece Puncte ale sale, care menţionează România şi care au avut un rol-cheie pentru obţinerea independenţei României. Wilson a fost un om cu viziune, o viziune de deschidere diplomatică şi autodeterminare naţională, idealuri care astăzi continuă să constituie fundamentul rolului Statelor Unite în lume", a spus Rupp. 

Abigail Rupp a participat vineri la o reuniune dedicată Centenarului Marii Uniri, organizată de către Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel