EXCLUSIV  ABERAȚIA cu pensiile POLIȚIȘTILOR și MILITARILOR. Mugur Ciuvică: Statul s-a OBLIGAT

Sursa foto: Facebook MApN
Sursa foto: Facebook MApN

Mugur Ciuvică a vorbit despre calculul pensiilor militarilor și polițiștilor. 

"Am văzut statisticile şi nu au nişte pensii înfiorătoare. E şi uşor aberant. Poliţiştii şi militarii, totuşi, în România, sunt plătiţi de stat. Dacă ei ar fi contribuit, să zicem, ce însemna? Că în loc să primească 3000 de lei pe lună, primeau 4000 de lei pe lună de la stat, dintre care 1000 de lei se întorceau la stat - contribuţie. Aşa, au primit direct 3000 de lei pe lună şi statul s-a obligat de mia aia pe care să le-o dea, să le-o ia înapoi şi să le-o dea iarăşi înapoi la pensie. Au zis "pe-aia o socotim de pensie". Ce e aşa mare chestie? Oamenii au fost angajaţi la stat, plătiţi de stat, contribuţiile, dacă le plătea, le plătea tot statul, contribuţiile tot statul le încasa după aia. Oricum, era o chestie din asta aşa... să te învârti în jurul cozii. Toţi angajaţii de la stat intră în sistemul ăsta", a spus Mugur Ciuvică, în emisiunea "Miercurea Neagră", de la DCNews.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

"S-a vorbit aiurea despre pensii nesimţite"

Vasile Dîncu anunţa, la mijlocul lunii decembrie, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că pensiile militarilor sub 2.500 de lei vor creşte cu 10%, din 2022, prevederea urmând a fi cuprinsă în bugetul de stat pentru anul viitor, potrivit News.ro. Despre impactul bugetar al acestei majorări a pensiilor militarilor, ministrul a spus că este suportabil, chiar dacă este o sumă considerabilă.

”Este o sumă pe care ne-o permitem, chiar dacă este mare pentru că eu nu m-am aşteptat (...) în ceea ce priveşte statutul militarilor, pensiile, salariile militarilor, pentru că s-a vorbit aiurea despre pensii nesimţite, de exemplu, despre pensii speciale, ceea ce nu este cazul, pentru că în Armată este vorba de pensii de serviciu”, a afirmat Dîncu, arătând că s-au creat disproporţii mari, prin modificările legislative, astfel că unii au ieşit, de pe aceeaşi funcţie şi acelaşi grad, cu pensii mari, în jurul anilor 90, şi acum pensionarii au pensii mai mari de două ori sau chiar de trei ori.

”Avem foarte mulţi pensionari sub 2.500 de lei, ceea ce vă spun că nu m-am aşteptat”, a declarat Dîncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel