A10, lotul 2, între Alba Iulia și Aiud, cu probleme. Tot mai puține șanse să fie gata în 2021 - VIDEO

foto: captură video Pro Infrastructura
foto: captură video Pro Infrastructura

Sunt îngrijorări cu privire la lotul 2 al A10, între Alba Iulia și Aiud. 

Asociația Pro Infrastructură (API) a realizat joi, 4 martie, o filmare pe lotul 2 al Autostrăzii A10, între Alba Iulia și Aiud. Potrivit reprezentanților asociației, concluziile trase la fața locului nu sunt doar dezamăgitoare, ci de-a dreptul îngrijorătoare.

”Ritmul de lucru al companiei Aktor este cel puțin descurajant. După ce în ultimele luni se părea că lucrurile reveniseră la un nivel ce ne dădea speranțe, situația s-a agravat brusc în ultima săptămână”, au explicat reprezentanții API, scrie alba24.ro

Conform detaliilor aflate de echipa API din teren, problemele financiare ale companiei Aktor (cauzate de conflictele interne dintre acționarii principali ai companiei-mamă ELLAKTOR din Grecia) s-au reflectat direct și rapid asupra șantierului din România.

De exemplu, cantitatea de motorină disponibilă pentru ziua de ieri pe șantier pentru utilaje și echipamente a fost de numai 4.000 litri. Adică suficientă pentru cel mult 20 de autobasculante și câteva excavatoare/buldozere, raportat la un lot cu lungimea de 24,25 de km. Iar asta se întâmplă exact acum, când condițiile meteo sunt cele mai prielnice pentru orice șantier - se pot realiza lucrări de toate tipurile, de la terasamente la structuri de beton. 

În condițiile actuale, perspectiva ca pe acest lot să se poată circula până la sfârșitul anului 2021 este tot mai puțin probabilă, ținând seama de volumul și complexitatea lucrărilor care au mai rămas de executat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel