A te înconjura doar de oameni pozitivi îți poți schimba viața. Iată cum

Fotografie de la Tima Miroshnichenko: Pexels
Fotografie de la Tima Miroshnichenko: Pexels

Să ne înconjurăm de oameni pozitivi este esențial pentru bunăstarea noastră mentală. Chiar și o singură prietenie toxică îți poate epuiza cu adevărat energia și înrăutăți calitatea vieții.

”Calitatea” oamenilor de care ne înconjurăm este fundamentală: avem nevoie de oameni cu care să cultivăm o relație afectivă sinceră, reciprocă și puternică.

Pe măsură ce înaintați în vârstă, timpul pe care îl acordați prietenilor se poate micșora foarte mult. Acest lucru, însă, nu înseamnă că trebuie să renunți la prieteniile dragi și bune care te-au făcut persoana specială care ești.

A te înconjura de oameni pozitivi este un exercițiu de recunoștință, nu doar față de tine însuți, ci și față de oamenii cu care alegem să ne împărțim timpul liber. Iată câteva sfaturi pentru a selecta și oamenii care ne fac să trăim mai bine din toate punctele de vedere.

TĂIAȚI RAMURILE USCATE

S-ar putea să sune ca un sfat dulce-amărui și chiar este. A învăța să mergem mai departe, să depășim relațiile proaste cu oameni care ne-au rănit sau ne-au diminuat este chintesența stimei de sine. Doar prin conștientizarea de sine și prin capacitatea de a ști să-și evalueze calitățile, cineva poate crea prietenii pozitive. Prietenii înțeleg, da, dar ce să facem când oamenii ne rănesc mai mult decât ne fac să ne simțim bine?

Pe măsură ce timpul trece, vei învăța să înțelegi că timpul tău este puțin și prețios. Să-l petreci cu oameni fără valoare nu merită niciodată, potrivit The Wom.

Întreruperea relațiilor cu oamenii toxici, învățarea să deosebești momentul de slăbiciune de simplul dezinteres: acesta este primul pas. Nu ne putem aștepta ca oamenii să se schimbe pentru noi sau să-și schimbe atitudinea față de noi. Singura persoană pe care o putem întreba ceva la sfârșitul zilei suntem noi înșine.

ARTA COMPLEXĂ A IERTĂRII

A ține ranchiuna față de un prieten ajunge inevitabil să uzeze relația. Ai spus vreodată cuiva ”te iert” fără să crezi cu adevărat? Viața este imprevizibilă și tu, ceea ce simți, te poți schimba peste noapte. Creșteți și evoluați. 

Dacă nu poți ierta pe cineva, evaluează termenii greșelii la care ai fost supus și încearcă să înțelegi dacă problema ține de ei sau de tine.

În acest moment, învață să ierți ceea ce crezi că nu este important în perspectivă. Procesul de metabolizare a unei greșeli poate dura ore, zile, săptămâni sau luni. Nu contează, ai timpul tău și trebuie să procesezi prin ceea ce treci. Ceea ce contează este să înțelegi care este granița dintre vinovăție și mândrie și să înveți să o recunoști mereu.

A învăța să ierți ceea ce merită să fie iertat este primul pas în a te înconjura de oameni pozitivi. Experiențele dificile te fac să crești și să te maturizezi și să conștientizezi. Odată ce ai iertat pentru că înțelegi iertarea și îți place, vei putea fi un prieten mai bun. Drept urmare, vei atrage oameni pozitivi.

CE SE ASEAMĂNĂ SE ADUNĂ

Oamenii cu gânduri similare să se atragă unul pe altul. Dacă vrei să atragi oameni pozitivi cu care să-ți împărtășești viața, bucuriile și necazurile, va trebui să ai o anumită atitudine. Dacă ești pozitiv, vei atrage oameni ca tine. Oamenii răutăcioși vor atrage oameni ca ei. 

Poate părea simplu și puțin evident, dar adevărul este că nimeni nu te înțelege mai bine decât un prieten care seamănă cu tine.

Dacă ești capabil să polarizezi oamenii pozitivi, vei putea, de asemenea, să le canalizezi pozitivitatea prin relația ta. Poate părea un discurs puțin concret, dar de îndată ce vei reuși să ”faci pasul”, vei găsi o comoară. 

Schimbarea modului de a gândi, abordarea vieții cu optimism și zâmbetul pe buze este modalitatea corectă de a-ți găsi prietenii potriviți

.

A TE ÎNCONJURA DE OAMENI POZITIVI: CE ÎNSEAMNĂ CU ADEVĂRAT?

Trebuie să faci ceea ce funcționează pentru tine. Nu putem defini calitativ o persoană din jurul nostru. Ceea ce contează cu adevărat este modul în care energia lui ne face să ne simțim. Nu există o definiție absolută a cine avem în fața noastră: există doar ceea ce ne dorim în viața noastră de zi cu zi. Oamenii pe care vrem să-i avem în preajmă au energiile motivaționale potrivite pentru a ne împinge obiectivele și zilele înainte.

A-ți da seama de ce ai nevoie este un proces. A face greșeli este normal. Ceea ce contează cu adevărat este să vă acordați prioritate, întotdeauna.

 Abia atunci prietenii tăi te vor face să te simți suficient de bine încât să te introducă într-o viață mai fericită, mai liberă.

Amintiți-vă că a scăpa de oamenii negativi este primul pas spre a vă putea înconjura de oameni pozitivi. Ce înseamnă? Înseamnă să tăiați poduri, dacă este necesar, chiar și cu brutalitate. Nu datorezi nimănui explicații și, la fel, nimeni nu ți le datorează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel