A suferit o fractură oculară după ce și-a suflat nasul prea tare

O femeie a suferit o fractură a cavității oculare după ce și-a suflat nasul prea tare. Este pentru prima dată când medicii întâlnesc un astfel de traumatism după un gest banal de suflare a nasului, relatează topsante.fr. 

O britanică de 36 de ani și-a fracturat un os de la nivelul cavității oculare din cauza faptului că și-a suflat nasul insistent. Un raport detaliat al cazului a fost publicat în revista BMJ Case Report. Mai exact, tânăra a suferit o fractură a osului care formează partea superioară a orbitei. 

Femeia era la serviciu când, după ce și-a suflat nasul, a rămas temporar fără vedere. 2 ore mai târziu din nara stângă a început să-i curgă sânge, iar ochiul stâng a început să i se umfle. După mai multe ore în care a experimentat dureri de cap pe partea stângă, probleme de vedere, ea a mers de urgență spital. Investigațiile imagistice au scos la iveală o fractură la nivelul orbitei. Pacienta și-a petrecut noaptea la spital, unde i-au fost prescrise analgezice și antibiotice pentru prevenirea infecției. Nu a fost necesară o intervenție chirurgicală. 

„Deși fracturile de orbită nu sunt rare, ele sunt cauzate cel mai frecvent de traumatisme cu un corp contondent, cum ar fi de exemplu când cineva primește o lovitură la ochi sau este lovit de o minge”, a declarat dr. Sam Myers, medicul care a îngrijit femeia. 

Potrivit acestuia, motivele care pot explica un asemenea traumatism în urma unui act banal cum este suflatul nasului se leagă de faptul că femeia era răcită de mai multe zile, iar gestul a fost repetat de mai multe ori înaintea accidentului. Medicul a precizat că femeia avea obiceiul de a-și astupa o nară și de a sufla foarte tare cealaltă nară, ceea ce dublează presiunea la nivelul sinusurilor. 

Un alt factor de risc pare să fie faptul că fuma un pachet de țigări pe zi. O altă teorie enunțată de medic ar fi că pacienta prezenta o predispoziție genetică pentru oase fragile, oasele din jurul ochilor și căilor nazale fiind foarte sensibile la schimbările de presiune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel