A MURIT. Varujan Pambuccian a făcut ANUNȚUL TRIST: "Era SPAIMA"

Varujan Pambuccian a făcut anunțul morții. 

"Îi spuneam Baronu'

În limba armeană baron înseamnă domn în accepțiunea aia veche a cuvântului. Probabil că la armeni s-a încetățenit sub forma asta în timpul cruciadelor. Azi, toată lumea e baron, așa cum în limba română toată lumea e domn sau doamnă. Celui căruia îi spuneam Baronu’, îi venea porecla asta ca o mănușă. Un om impecabil, stăpân pe sine și care iradia încredere. Am lucrat cu el timp de 30 de ani și nu l-am auzit niciodată plângându-se de ceva.

Tristețile pe care orice om le are le ținea pentru sine iar nouă, celor mai tineri, ne insufla doar încredere și optimism. A copilărit la Ploiești și i-a cunoscut acolo membrii guvernului armean în exil. De la ei a învățat un soi de patriotism lucid, care nu zăngăne vorbe mari și pe care îl porți mereu cu tine, privind realist și nu bombastic, cu iubire de patrie și nu de sine la țară și națiune.

"Era spaima oricărui funcționar"

Timp de 25 de ani a fost Secretarul General al Uniunii Armenilor și în tot timpul ăsta nu a trebuit să știm nimic despre tot hățișul administrativ românesc. Era spaima oricărui funcționar și avea o răbdare infinită în abordarea monstrului birocratic. Avea o mare înțelegere a naturii umane, o cultură construită cu școala făcută la timp și temeinic și o grijă excepțională față de cei tineri, printre care mă număram și eu. Niciodată nu îi voi putea fi pe deplin recunoscător pentru cât de mult a făcut omul acesta pentru mine.

Când a împlinit 90 de ani nu ne venea să credem. Era același om activ, cu aceeași inteligență vie, cu aceeași bucurie de a trăi și cu aceeași grijă față de noi, foștii tineri de care se ocupase o viață întreagă. Speram să ajungă la 100 de ani. Nu ca o performanță sportivă ci ca un lucru firesc. N-a fost să fie. Îl chema Bergi Marcarian (scriu cu grafia armenilor vestici), dar noi îi spuneam Baronu’. Dumnezeu să-i lumineze sufletul!", a scris Varujan Pambuccian pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel