EXCLUSIV  A murit Tudor Postelnicu, fostul șef al Securității - UPDATE

Comunism 12
Comunism 12

Tudor Postelnicu, fost șef al Securității, s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani.

Tudor Postelnicu, născut la 13 noiembrie 1931, a fost un membru marcant al PCR.

Acesta a fost mâna dreaptă a Elenei Ceaușescu. Tudor Postelnicu a condus Securitatea statului, fiind un activist de partid, fără însă să fie ofițer.

Tudor Postelnicu a condus și Ministerul de Interne în perioada 1987-1989.

Acesta a decedat după o lungă suferință, afându-se în comă în ultimele zile.

Pe vremea când conducea Securitatea, Tudor Postelnicu a coordonat urmărirea și persecutarea mai multor disidenți.

În timpul Revoluției, acesta a fost arestat de către revoluționari și interogat ulterior de procurorii militare. Tudor Postelnicu a fost judecat și condamnat în 1990 la închisoare pe viață. După recurs, i s-a schimbat încadrarea de la genocid la omor deosebit de grav, a rămas să execute 14 ani de închisoare, dintre care a făcut doar șate ani.

Marius Marinescu a declarat pentru DC News că fostul lider comunist a decedat la Sitalul SRI-ului de la Balotești după o perioadă îndelungată de comă. Tudor Postelnicu va fi înmormântat la Cimitirul Ghencea.

”Tudor Postelnicu a fost promovat de Elena Ceaușescu. A fost omul ei de casă. În momentul în care era prim-secretar la Buzău, iar Nicu Ceaușescu efectua stagiu militar, el a avut grijă de Nicu Ceaușescu, a intrat astfel în grațiile Elenei Ceaușescu. 

E foarte important, a fost singurul șef al Securității care nu a fost militar. El a fost doar activist de partid. Tudor Postelnicu a răspuns de cadrele din MAI. Nu doar că era ministru de Interne, dar prin pixul lui au trecut toate avansările și nominalizările din MAI și Securitate. Era un Consiliu care se ocupa de cadre, condus de Elena Ceaușescu. Din acest Consiliu făcea parte triada. Era Tudor Postelnicu, ministru de Interne, răspunde și de cadre, era Ion Dincă, prim-vicepriministru, răspundea de cadrele din Guvern și era Emil Bobu care era secretar al CC și răspundea de cadrele din Comitetul Central. Peste ei, era Elena Ceaușescu. Cei care răspundeau și de cadre și aveau și funcții foarte importante în Guvern erau oamenii cheie. Erau oamenii Elenei Ceaușescu”, a precizat Marius Marinescu pentru DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel