A murit Daniel Barbu. Ministrul fusese atacat fizic pe vremea lui Băsescu / update

Agerpres
Agerpres

Daniel Barbu, ministru al Culturii în Guvernul Victor Ponta, a murit.

Istoricul român Daniel Barbu, ministru al Culturii în perioada 21 decembrie 2012 - 12 decembrie 2013, a murit la vârsa de 67 de ani. Decesul a fost provocat de o formă de cancer de care Daniel Barbu suferea de mai mult timp.

Daniel Barbu a absolvit Liceul Nicolae Bălcescu din București (în prezent Colegiul Național Sfântul Sava) în 1976. El era licențiat în istoria artei la Institutul de Artă din București, pe care l-a absolvit în 1980.

A avut un doctorat în istorie, obținut la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj în 1991.

Între 1991 și 1993 a urmat studii doctorale în cadrul facultății de teologie la Universitatea din Fribourg, Elveția. De asemenea a fost auditor al Școlii de Înalte Studii în Științele Sociale din Paris și a mai susținut cu succes un doctorat în filosofie la Universitatea din București, în 1999.

Daniel Barbu a fost profesor al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti. De asemenea, a fost și decan al facultății între 1994 şi 2000.

Aflat la conducerea Institutului de Cercetări Politice al Universităţii din Bucureşti, Daniel Barbu s-a specializat în istoria comparativă  a civlizaţiilor europene, în ştiinţe politice comparative, de regimurile totalitare, modele constituţionale şi guvernamentale din Europa, în antropologie politică.

Între 1991 și 1992 a fost director al cotidianul Realitatea Românească. A fost autor al mai multor volume: Rome, Byzance et les Roumains. Essais sur la production politique de la foi au Moyen Age (1998), O arheologie constituţională românească.

Daniel Barbu s-a născut la data de  21 mai 1957 în București.

Slujba de înmormântare va avea loc joi, 21 martie 2024, la Biserica Sfânta Tereza din București.

Barbu, atacat fizic în timpul lui Traian Băsescu

Daniel Barbu s-a remarcat în perioada lui Traian Băsescu, președinte al României între 2004 și 2014, ca un apărător al instituțiilor democratice. A fost un important comunicator al USL, intens atacat de divizia de presă a lui Traian Băsescu.

El a fost atacat de protestatarii anti Roșia Montană, în octombrie 2013,  mașina sa fiind lovită cu pietre în Centrul Vechi din Capitală. 

În timp ce se afla la o dezbatere culturală în Club A, Daniel Barbu a fost huiduit de câteva zeci de protestatari, care nu l-au mai lăsat să plece și i-au spart geamul la mașină.

În final, Daniel Barbu a reușit să plece după intervenția forțelor de ordine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel