A fost al doilea, în 1990. Președintele, uitat de propriul partid

La alegerile prezidențiale din 1990, doi candidați ai Opoziției democratice s-au luptat cu liderul FSN, Ion Iliescu. Primul președinte al PNL, după reînființarea partidului, a fost Radu Câmpeanu. La alegerile din 20 mai a luat 10% din voturi, în vreme ce Ion Rațiu, candidatul PNȚCD a reușit să mobilizeze doar 4 procente din electorat.

 

Senatorul Marius Marinescu a remarcat, într-o declarație pentru DCNews, că liderul liberal este astăzi ignorat de partid.

”Astăzi, 28 februarie, a spus Marius Marinescu, Radu Câmpeanu împlinește 94 de ani. Arestat după mitingul de susținere a Regelui, tânărul student Radu Câmpeanu a părăsit România în 1948, refugiindu-se la Paris. În 1990 se întoarce în țară și reînființează Partidul Național Liberal, al cărui prim președinte devine. A adus cu sine experiența politică într-un sistem democratic, care lipsea în România post-comunistă. Câmpeanu s-a stabilit definitiv în România, și-a vândut apartamentul din Franța și a avut un rol important pe scena politică până când boala l-a împiedicat să mai activeze alături de colegii din PNL.  L-am cunoscut în mandatul parlamentar 2000-2004, ca o personalitate puternică, implicat în elaborarea legilor și activ în comisiile de anchetă parlamentară. Păcat că partidul său nu îl onorează pe seniorul care a contribuit decisiv la afirmarea PNL, după 1990”, a declarat Marius Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel