A fost al doilea, în 1990. Președintele, uitat de propriul partid

DCNews Team / 28 feb 2016 / 13:39 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

La alegerile prezidențiale din 1990, doi candidați ai Opoziției democratice s-au luptat cu liderul FSN, Ion Iliescu. Primul președinte al PNL, după reînființarea partidului, a fost Radu Câmpeanu. La alegerile din 20 mai a luat 10% din voturi, în vreme ce Ion Rațiu, candidatul PNȚCD a reușit să mobilizeze doar 4 procente din electorat.

 

Senatorul Marius Marinescu a remarcat, într-o declarație pentru DCNews, că liderul liberal este astăzi ignorat de partid.

”Astăzi, 28 februarie, a spus Marius Marinescu, Radu Câmpeanu împlinește 94 de ani. Arestat după mitingul de susținere a Regelui, tânărul student Radu Câmpeanu a părăsit România în 1948, refugiindu-se la Paris. În 1990 se întoarce în țară și reînființează Partidul Național Liberal, al cărui prim președinte devine. A adus cu sine experiența politică într-un sistem democratic, care lipsea în România post-comunistă. Câmpeanu s-a stabilit definitiv în România, și-a vândut apartamentul din Franța și a avut un rol important pe scena politică până când boala l-a împiedicat să mai activeze alături de colegii din PNL.  L-am cunoscut în mandatul parlamentar 2000-2004, ca o personalitate puternică, implicat în elaborarea legilor și activ în comisiile de anchetă parlamentară. Păcat că partidul său nu îl onorează pe seniorul care a contribuit decisiv la afirmarea PNL, după 1990”, a declarat Marius Marinescu.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25