A EXPIRAT perioada de înregistrare a alegătorilor din Diaspora

Perioada în care românii din Diaspora se puteau înscrie pe portalul www.votstrainatate.ro a expirat.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, marți, că a expirat perioada în care cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării s-au putut înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro cu opțiunea pentru votul la o secție de votare la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, scrie Mediafax. 

Câți alegători s-au înregistrat 

Potrivit AEP, înscrierea a expirat în data de 21 septembrie, ora 23:59, ora României. La finalul acestei perioade, au fost înregistrați cu această opțiune un număr de 3.939 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Termenul-limită de înregistrare a cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în afara țării ca alegători prin corespondenţă este data de 22 octombrie 2020, acesta fiind prelungit prin Legea nr. 202/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală.

Vot prin corespondență 

Preşedintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, atrage atenția asupra faptului că mai multe țări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondență.

„În condițiile în care multe state - și de la nivelul Uniunii Europene, dar și din afara spațiului european - vor interzice înființarea de secții de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât și în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanță, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus, a declarat Buică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel