9 alimente anti-îmbătrânire pentru a vă susține organismul tânăr dincolo de 40 de ani

Fotografie de la Anastasiya Gepp: Pexels
Fotografie de la Anastasiya Gepp: Pexels

Pielea frumoasă și strălucitoare începe cu modul în care mâncăm, dar aceste alimente anti-îmbătrânire pot ajuta și la mai mult decât atât.

Atunci când ne îmbogățim dieta cu alimente vibrante încărcate cu antioxidanți, grăsimi sănătoase, apă și nutrienți esențiali, corpul nostru își va arăta aprecierea prin cel mai mare organ al său: pielea noastră.

La urma urmei, pielea este adesea prima parte a corpului nostru care prezintă probleme interne și există doar atâtea lucruri pe care loțiunile, cremele, măștile și serurile le pot face înainte de a trebui să ne uităm mai atent la ceea ce ne alimentează.

Iată 10 dintre cele mai bune alimente anti-îmbătrânire pentru a vă hrăni corpul pentru o strălucire care vine din interior.

1. Ardei gras roșu

Ardeii gras roșii sunt încărcat cu antioxidanți care domnesc suprem atunci când vine vorba de anti-îmbătrânire. Pe lângă conținutul lor ridicat de vitamina C , care este bună pentru producerea de colagen, ardeiul gras roșu conține antioxidanți puternici numiți carotenoizi.

Carotenoizii sunt pigmenți vegetali responsabili pentru culorile roșu, galben și portocaliu strălucitor pe care le vedeți în multe fructe și legume. Au o varietate de proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la protejarea pielii de la daune solare, poluare și toxine de mediu.

De încercat: feliați ardeiul gras și înmuiați-l în hummus ca gustare, adăugați-l într-o salată crudă sau gătiți-l într-un prăjitor.

2. Papaya

Acest superaliment delicios este bogat într-o varietate de antioxidanți, vitamine și minerale ajuta la menținerea elasticității pielii și minimizează aspectul liniilor fine și al ridurilor. Acestea includ:

  • vitaminele A, C, K și E

  • calciu

  • potasiu

  • magneziu

  • fosfor

  • vitaminele B

Gama largă de antioxidanți din papaya ajută la combaterea daunelor radicalilor liberi și poate întârzie semnele îmbătrânirii. Papaya conține, de asemenea, o enzimă numită papaină, care oferă beneficii suplimentare anti-îmbătrânire, lucrând ca unul dintre cei mai buni agenți antiinflamatori ai naturii. Se găsește și în multe produse de exfoliere.

Deci, da, consumul de papaya (sau utilizarea produselor care conțin papaină) vă poate ajuta corpul să elimine celulele moarte ale pielii, lăsându-vă cu o piele strălucitoare și vibrantă!

3. Afine

Afinele sunt bogate în vitaminele A și C, precum și în un antioxidant care sfidează îmbătrânirea numit antocianină. Acesta este ceea ce dă afinelor culoarea albastră profundă și frumoasă.

Acești antioxidanți puternici pot ajuta la protejarea pielii de daune cauzate de soare, stres și poluare prin moderarea răspunsului inflamator și prevenirea pierderii de colagen.

4. Broccoli

Broccoli este o putere antiinflamatoare, anti-îmbătrânire, care conține vitaminele C și K,o varietate de antioxidanți, fibre, acid folic,luteina și calciu

Corpul tău are nevoie de vitamina C pentru producerea de colagen, principala proteină din piele care îi conferă rezistență și elasticitate.

5. Spanacul

Spanacul este super hidratant și plin de antioxidanți care ajută la oxigenarea și completarea întregului organism. De asemenea, este bogat în: vitaminele A, C, E și K,magneziu,fier.

Conținutul ridicat de vitamina C al acestui aliment sporește producția de colagen pentru a menține pielea fermă și netedă. Dar asta nu este tot. Vitamina A pe care o furnizează poate promova părul puternic și strălucitor, în timp ce vitamina K a fost indicată ca și adjuvant la reducerea inflamației în celule.

6. Nuci

Multe nuci (în special migdale ) sunt o sursă excelentă de vitamina E, care pot ajuta la repararea țesutului pielii, reține umiditatea pielii și protejează pielea de razele UV dăunătoare.

  • întărește membranele celulare ale pielii

  • protejează împotriva daunelor solare

  • oferă pielii o strălucire frumoasă, păstrându-și bariera naturală de ulei

7. Avocado

Avocado este bogat în acizi grași care luptă împotriva inflamației, care promovează pielea netedă și suplă. De asemenea, conțin o varietate de nutrienți esențiali care pot prevenirea efectelor negative ale îmbătrânirii, inclusiv vitaminele K, C, E și A, vitaminele B, potasiu

Conținutul ridicat de vitamina A din avocado ne poate ajuta să eliminăm celulele moarte ale pielii, lăsându-ne o piele superbă și strălucitoare. Conținutul lor de carotenoizi poate ajuta, de asemenea, la blocarea toxinelor și a daunelor cauzate de razele soarelui și, de asemenea, poate ajuta la protejarea împotriva cancerelor de piele.

8. Cartofi dulci

Culoarea portocalie a cartofului dulce provine de la un antioxidant numit beta-caroten care este transformat în vitamina A. Vitamina A poate ajuta la restabilirea elasticității pielii, promovează refacerea celulelor pielii și, în cele din urmă, contribuie la o piele moale și cu aspect tânăr.

Această rădăcină delicioasă este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine C și E - ambele ne pot proteja pielea de radicalii liberi nocivi și ne pot menține tenul strălucitor.

9. Semințe de rodie

Rodiile au fost folosite de secole ca fruct medicinal vindecător. Bogate în vitamina C și o varietate de antioxidanți puternici, rodiile ne pot proteja corpul de daunele radicalilor liberi și pot reduce nivelurile de inflamație din sistemul nostru.

Aceste fructe sănătoase conțin și un compus numit punicalagine, care poate ajuta la păstrarea colagenului din piele, încetinind semnele de îmbătrânire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel