85% dintre români cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. Cine ar ieși președinte dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare

urna-de-vot
urna-de-vot

Majoriatea românilor cred că țara se îndreată într-o direcție greșită, iar dacă duminica viitoare ar fi alegeri prezidențiale, Crin Antonescu este cotat cu cea mai bună șansă, potrivit unu studiu realizat de Avangarde, Grupul de studii socio-comportamentale.

Potrivit sondajului, 85% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită, iar doar 10% cred că direcția este una bună.

În ceea ce privește interesul față de alegerile electorale din 2012, 39% dintre participanți s-au declarat interesați, 22% foarte interesați și 24% puțin interesați.

Dacă alegerile locale și cele parlamentare ar avea loc duminica viitoare, 60% dintre respondenți au spus că se vor duce cu siguranță, în timp ce 9% au spus că nu se vor prezenta la urne.

Același studiu arată că românii au o părere proastă despre politicieni. La acest capitol, conduce Traian Băsescu. 84% au o părere proastă despre președinte. Șeful statului este urmat de Adrian Năstase care este prost văzut de 76% dintre respondenți, iar pe locul 3 se află Vasile Blaga, cu un scor de 76%.

La polul opus se află Crin Antonescu. Președintele PNL este văzut bine de 45% dintre participanții la studiu, însă tot mai mare este procentul celor cu părere proastă - 47%.

38% dintre români au o părere bună despre Victor Ponta, iar Călin Popescu Tăriceanu este văzut bine de 22%.

Sondajul mai arată că USL ar avea 59% din voturi dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare.

VEZI AICI TOT STUDIUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel