750 de milioane de țânțari modificați genetic vor fi eliberați. Asociațiile de mediu sunt în ALERTĂ

țânțar
țânțar

750 de milioane de țânțari modificați genetic vor fi lăsați în libertate în 2021 și 2022.

Peste 750 de milioane de țânțari modificați genetic vor fi eliberați în 2021 și 2022, scrie CNN. Autoritățile locale din Florida Keys din statul american Florida au decis să aprobe planul care prevede acest lucru. Decizia a fost luată în pofida obiecțiilor rezidenților și unei coaliții de ONG-uri de mediu, care se declară foarte îngrijorați. Țânțarul a fost modificat pentru a produce femele care mor în stadiul de larvă, cu mult înainte de a produce ouă și de a crește suficient de mult încât să muște și să răspândească boli, spun specialiștii.

„Având în vedere toate crizele urgente cu care se confruntă țara noastră și statul Florida: pandemia de COVID-19, nedreptățile rasiale, criza climatică, administrația a folosit banii contribuabililor și resurse guvernamentale pentru un experiment de tip Jurassic Park. Ce ar putea să meargă prost? Nu știm, pentru că Agenția pentru protecția mediului a refuzat să analizeze cu seriozitate riscurile de mediu”, a spus Jaydee Hanson, director de politici la Centru Internațional pentru Evaluarea Tehnologiei și Siguranța Alimentară.

Proiectul pilot este creat pentru a testa dacă țânțarii modificați genetic sunt o alternativă viabilă la pulverizarea de insecticide pentru Aedes aegypti, specia de țânțar care este purtătoarea a numeroase boli grave precum febra Zika, febra denga sau febra galbenă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel