72 de ani de la înființarea relațiilor diplomatice dintre Israel și România

Foto: Facebook / Ionel Arsene
Foto: Facebook / Ionel Arsene

Președintele Consiliului Județean Neamţ, Ionel Arsene, și ambasadorul Israelului la București au sărbătorit cei 72 de ani de la înființarea relațiilor diplomatice dintre Israel și România.

”Ieri s-au împlinit 72 de ani de la înființarea relațiilor diplomatice dintre Israel și România. Cu această ocazie, am comemorat-o pe Viorica Agarici, fostă președintă a Crucii Roșii Roman, care cu prețul vieții, în urmă cu 79 de ani, în Gara din oraș a oprit "Trenurile morții", salvând de la moarte evreii condamnați la pieire.

Alături ne-a fost Excelența Sa David Saranga, ambasadorul Israelului la București, și profesorul Iancu Wexler, președintele Comunității Evreilor din Roman.

Depunerea de coroane la bustul Vioricăi Agarici, pe peronul Gării Roman, și la Cimitirul Evreiesc, m-a emoționat profund. Au fost momente de reîntoarcere în timp, amintindu-mi de suferință și curaj, de nedreptățile suferite de unii semeni și de obligațiile noastre de a nu repeta greșelile trecutului! Atrocitățile nu trebuie să mai aibă loc vreodată”, a scris Ionel Arsene pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel