66% dintre angajații din SUA o duc mai rău decât acum un an

Foto Pexels
Foto Pexels

Cei care muncesc în Statele Unite ale Americii spun că o duc mai rău în 2022 decât cu un an în urmă. 

Creșterea costurilor a redus nivelul de trai al majorității americanilor. Pe măsură ce presiunile inflaționiste continuă, două treimi dintre adulții care lucrează au declarat că au condiții  mai proaste din punct de vedere financiar decât în ​​urmă cu un an, potrivit unui raport recent al Salary Finance. Pentru a face rost de bani, mulți apelează la rezervele de numerar sau se îndatorează.

Aproape trei sferturi, sau 72%, dintre consumatori au mai puține economii decât anul trecut, un salt de la 55% în februarie, arată raportul. Și 29% au spus că și-au consumat în totalitate economiile. Raportul se bazează pe un sondaj efectuat pe 500 de adulți în august. Indicele prețurilor de consum, care măsoară variația medie a prețurilor la bunurile și serviciile de consum, a crescut din nou mai mult decât era de așteptat în septembrie, menținându-se în continuare aproape de cele mai înalte niveluri de la începutul anilor 1980. Creșterea costului vieții este o veste proastă pentru angajați, ale căror câștiguri medii pe oră au scăzut cu 0,1% pentru lună pe o bază ajustată la inflație și au scăzut cu 3% față de acum un an, din ce în ce mai mulți americani trăind de la un salariu la altul. 

Rămân fără bani între salarii

Acum, 32% dintre adulți au spus că rămân fără bani în mod regulat între perioadele de plată, potrivit CNBC. Chiar și cei cu venituri mari se chinuie mai mult decât anul trecut, a spus Salary Finance. Dintre cei care au salarii mai mari de șase cifre, la aproximativ jumătate le este mai greu să rămână pe linia de plutire și au mai puține economii decât în ​​2021. Un raport separat al LendingTree a constatat, de asemenea, că 40% dintre adulți au spus că sunt mai puțin capabili să-și permită să plătească facturile în comparație cu un an în urmă.

„În general, lucrătorii americani se chinuie din punct de vedere financiar, indiferent de sex, rasă, etnie, orientare sexuală sau venituri; de fapt, jumătate dintre lucrătorii americani care obțin peste 100.000 de dolari pe an au o situație mai proastă în acest an”, a declarat Asesh Sarkar, CEO al Salary Finance. „Rata fondurilor federale trebuie să crească de aici”

La rândul său, Rezerva Federală a indicat că urmează mai multe creșteri ale ratei dobânzii până când inflația va da semne clare de retragere.

Banca centrală „continuă să vadă lumina de la capătul tunelului în ceea ce privește viitoarele creșteri ale ratei dobânzii”, a declarat Mark Hamrick, analist economic senior la Bankrate.com. „Pe baza celor mai recente salturi ale inflației, ei cred că intervalul țintă pentru rata fondurilor federale trebuie să crească de aici”, a spus acesta. 

CURS BNR, 22 - 24 octombrie 2022. Anunțul BNR pentru weekend și luni: Moneda care a picat sub 5 lei

Euro a scăzut astăzi la 4,9130 lei, cu 0,0116 lei. 

Dolarul american, în schimb, își continuă ascensiunea: 5,0434 lei valorează astăzi, cu 0,0106 lei mai mult decât valoarea anunțată joi.

Francul elvețian a scăzut sub 5 lei, la 4,9896 lei. Scăderea de astăzi a fost cu 0,0209 lei. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel