60 de milioane de joburi din UE și UK, în PERICOL din cauza coronavirusului

Aproximativ 60 de milioane de locuri de muncă din Uniunea Europeană și Regatul Unit sunt în pericol din cauza pandemiei, transmite McKinsey.

Aproximativ 60 de milioane de locuri de muncă din Uniunea Europeană și Regatul Unit sunt în pericol din cauza pandemiei, transmite McKinsey, conform CNN.

Firma de consultanță avertizează, printr-un raport publicat luni, că rata șomajului din UE ar putea ajunge de la 6% până la 11% și să rămână mare ani de zile dacă boala nu este stăpânită rapid.

25% din locurile de muncă sunt amenințate

McKinsey estimează că unul din patru locuri de muncă din Uniunea Europeană și Marea Britanie este amenințat de reducerea orelor sau a plății, concedii fără plată sau încheierea contractului.

Lucrătorii care nu iau contact apropiat cu alte persoane, precum contabilii sau arhitecții, sunt afectați mai puțin. În aceeași categorie intră și cei ce asigură serviciile esențiale cum ar fi polițiștii.

Joburi cu risc ridicat

Aproape 55 de milioane de angajați ocupă locuri de muncă de risc înalt, printre care casierii, bucătarii, muncitorii în construcții, hotelierii și actorii. 4 din 5 persoane care ocupă un loc de muncă amenințat de criză nu are studii superioare, iar angajanții companiilor mai mici sunt într-un pericol mai mare.

În scenariul în care Europa nu reușește să stăpânească virusul în trei luni și este forțată să continue cu regulile de distanțare socială chiar și în vară, șomajul din Uniunea Europeană va ajunge la 11,2% în 2021, iar recuperarea nu ar avea loc până în 2024.

Guvernele și întreprinderile trebuie să acționeze rapid

McKinsey a transmis că afacerile și guvernele trebuie să se miște rapid pentru a proteja locurile de muncă. Companiile ar trebui să renunțe la unele costuri, să separe turele de muncă și să permită munca de acasă unde este posibil. Guvernele ar trebui să garanteze pentru creditele de dezvoltare, să relaxeze taxele și să asigure plata oamenilor, măsuri luate deja în Europa.

„Asigurarea locurilor de muncă puse în pericol este o măsură sănătoasă, afacerile productive sunt imperative; pierderea acelor joburi nu doar că ar fi o tragedie la nivel individual, dar ar fi foarte dureros din perspectivă economică", se arată în raportul companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel