6 semne ale unui viitor infarct

Infarctul miocardic înseamnă obstrucția arterei coronare care distruge parțial mușchiul inimii. Trebuie să știți că un infarct este o situație de urgență și necesită o intervenție iminentă. În acest context, prevenirea unui atac de cord este și mai importantă, deoarece atunci când apare, victima are doar câteva minute pentru a fi salvată. Prin urmare, ar trebui să fiți extrem de alertați în privința acestor șase semne. 

Mai mult, așa cum explică medicul Eloi Marijon, cardiolog, semnele precursoare ale unui atac de cord apar în general în cele patru săptămâni premergătoare infarctului.

Descoperiți cele 6 semne ale unui infarct:

1. Oboseală inexplicabilă

Când inima se deteriorează treptat, fluxul sanguin este afectat. Oxigenul ajunge greu la mușchi, ceea ce duce la oboseală și dificultăți de respirație. Potrivit American Heart Association, multe persoane ar asocia oboseala mai mult cu simptome asemănătoare gripei, omițând astfel semnele unui atac de cord.

2. Palpitații

Palpitațiile sugerează două posibilități. Fie bătăile inimii sunt accelerate, fie invers, inima nu bate suficient de repede. Atunci când acestea sunt neregulate, ar putea anunța un atac de cord, mai ales dacă sunt însoțite de amețeli și dureri în piept.

3. Amețeli și greață

Trebuie identificată întotdeauna cauza acestor două simptome. Greața este mai puțin cunoscută decât altele, potrivit unui studiu. Astfel, atunci când durerea toracică (care este mai recunoscută) este absentă, mulți pacienți întârzie să solicite asistență medicală, necunoscând gravitatea simptomelor lor.

4. Transpirație excesivă

Nu este neobișnuit ca unul dintre simptomele de avertizare ale stopului cardiac să fie transpirația excesivă, inclusiv transpirația rece, însoțită de greață.

5. Respirație scurtă

Deși dificultățile de respirație pot fi „normale” pentru mulți, fiți conștienți de faptul că, atunci când apare după un efort minim sau în timp ce stați culcat, poate indica o problemă la inimă.

6. Dureri toracice

Acesta este unul dintre cele mai alarmante simptome. Dacă aveți dureri în piept, brațul stâng sau spate, trebuie să mergeți urgent la un cardiolog. Acest lucru ar putea însemna că oxigenul ajunge greu la inimă.

Ce este de făcut

Există mai mulți factori care pot duce la un infarct, fumatul desigur, dar și obezitatea, un stil de viață sedentar, o dietă bogată în calorii și o viață stresantă.

Așa că este bine să urmați aceste sfaturi:

- Activitate fizică periodică
- Slăbiți dacă suferiți de obezitate
- Mâncați sănătos și echilibrat, evitând alimentele prea bogate în grăsimi
- Renunțați la fumat
- Evitați stresul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel