6 motive pentru care ar trebui să bem apă caldă

Apa caldă pe stomacul gol face minuni / Pexels, Adrienn
Apa caldă pe stomacul gol face minuni / Pexels, Adrienn

Ai crede, probabil, că e o glumă dacă ţi s-ar recomanda să bei apă....caldă. Te-ai întreba - la ce bun? De ce caldă şi nu rece? Iată explicaţiile medicilor.

Când vrem să bem apă, ne place să fie rece, chiar şi iarna. Iar dacă preferăm să ne încălzim, atunci ne facem un ceai cald sau cafea. Puţini dintre noi ar accepta să bea apă caldă, deşi beneficiile pentru sănătate sunt extraordinare, conform Medical Daily. Stella Metsovas, nutriţionist, spune că mulţi medici recomandă pacienţilor să bea un pahar de apă caldă pe stomacul gol, eventual cu o feliuţă de lămâie, pentru a da un gust mai bun.

Este un obicei cu foarte multe avantaje, mai ales pentru un organism slăbit sau suprasolicitat. Iată doar 6 dintre ele:

 Ajută digestia

Apa caldă pe stomacul gol va stimula digestia şi astfel va ajuta la eliminarea toxinelor acumulate în organism. În schimb, apa rece sau cu gheaţă va duce la acumularea de grăsime în intestine şi va elimina mineralele benefice din apă, mai ales dacă este băută imediat înainte sau după masă.

Combate constipaţia

Această tulburare digestivă apare de obicei din cauza lipsei de apă din organism. Dacă vom bea apă caldă dimineaţa vom stimula mişcările intestinale, ajutând astfel la eliminarea normală şi uşoară a resturilor alimentare.

Ameliorează durerile

Apa caldă este unul din cele mai bune remedii naturale pentru durere. Ajută la combaterea durerilor de stomac, de cap şi menstruale, dar şi în cazul altor crampe, stimulând fluxul sanguin.

Ajută la slăbit

Apa caldă stimulează metabolismul, care va arde mai multe calorii şi astfel vom putea slăbi mai uşor. De asemenea, consumul de apă caldă ajută funcţia renală şi tractul gastro-intestinal. În acest caz, pentru completarea dietei, este ideală asocierea apei calde cu o lămâie stoarsă în pahar. Pe lângă dizolvarea ţesutului adipos, fibrele din lămâie vor controla şi senzaţia de foame.

Îmbunătăţeşte circulaţia

Eliminarea toxinelor şi relaxarea muşchilor ajută la creşterea fluxului sanguin.

Combate îmbătrânirea prematură

Toxinele din corp sunt responsabile cu îmbătrânirea prematură, dar apa caldă ajută la eliminarea lor şi redă astfel elasticitatea pielii.

Apa poate susţine pielea, muşchii şi sănătatea articulaţiilor. Ajută celulele organismului să absoarbă substanţe nutritive şi să lupte împotriva infecţiilor. Iar beneficiile pentru sănătate sporesc cu atât mai mult cu cât apa este caldă sau fierbinte şi este băută dimineaţa, pe stomacul gol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel