6 legume pe care să le adaugi în meniul zilnic după ce ai avut COVID-19

Ținta principală a virusului COVID-19 este de a-ți slăbi imunitatea, ca apoi să distrugă treptat toate organele. Deci, dacă ai avut COVID-19, este vital să îți întărești imunitatea, incluzând aceste șase legume în meniul zilnic. 

 

Legumele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Iată care sunt cele șase legume recomandate de nutriționistul celebru Shweta Gupta:

1. Spanac 

Plin cu substanțe nutritive uimitoare, cum ar fi vitamina A, B, C, E, K, calciu, fier și beta-carotenoizi, spanacul este una dintre cele mai sănătoase legume care pot da un impuls bun sistemului imunitar. Deoarece leguma cu frunze verzi este încărcată cu fier, folat, luteină și Omega-3, consumul de spanac poate ajuta la construirea mușchilor și la recâștigarea energiei pierdute. Poți mânca spanac crud sau îl poți include în smoothie-uri. 

2. Ghimbir

Beneficiile antispastice, antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale ale ghimbirului îl fac un stimulent imunitar suprem. Îmbogățit cu antioxidanți, ghimbirul ajută la reducerea stresului oxidativ din organism și la tratarea bolilor infecțioase. 

3. Broccoli

Broccoli oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Bogat în vitamina C, beta-caroten, zinc, magneziu, potasiu și glutation, broccoli susține sistemul imunitar și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Te poți bucura de broccoli crud sau îl poți include în supe sau smoothie-uri.

4. Fasole verde 

Mănâncă mai multe fasole crudă sau gătită pentru a crește aportul de fier, un mineral esențial care alcătuiește cea mai mare parte a hemoglobinei. În plus, fasolea verde este bogată în vitamina K, vitamina C și alți nutrienți esențiali.

5. Ardei gras

Ardeiul gras conține mai mulți antioxidanți decât citricele, fiind excelent în recuperarea post-COVID. De asemenea, conține o concentrație ridicată de caroten, vitamina A, vitamina B6, vitamina E și potasiu.

6. Soia 

Proteina vegetală este bogată în izoflavone imunomodulatoare și agenți antiinflamatori care o fac perfectă pentru promovarea sănătății intestinului. Consumul de soia și alimente din soia ajută la reducerea riscului de boli coronariene prin îmbunătățirea nivelului de colesterol din sânge.

SFAT! Consumă cât mai multe legume colorate, bea multă apă și fă mișcare des.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel