EXCLUSIV  5G, România poziție față de Huawei. George Maior, după recomandările SUA

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a explicat ce poziție ar trebui să ia România față de Huawei, în ceea ce privește dezvoltarea rețelelor 5G. 

Bogdan Chirieac, analist politic, i-a transmis lui George Maior, ambasadorul României în SUA, următorul context: ”Încă de anul trecut, Guvernul american recomanda partenerilor săi și, înțeleg că dânșii au luat, la nivel național această decizie, să nu se colaboreze cu o companie din China, faimoasă, în dezvoltarea rețelelor 5G. Știu că a fost o întâlnire în august anul trecut la care ați participat între președintele României, Klaus Iohannis, și președintele SUA, Donald Trump”. Adresez, deci, următoarea întrebare: ”Credeți că România ar trebui să urmeze fidel exemplul SUA, fiindcă anumite state partenere cu SUA, din UE, n-au ținut seama de această recomandare?”. 

”Unele state au ținut cont, altele nu. Dincolo de recomandări, să judecăm și prin prisma propriilor interese naționale. În momentul în care dezvolți un asemenea sistem și cred că aveți și dvs. o bună înțelegere și reprezentare a ceea ce înseamnă el în evoluția tehnologică și, mai adânc decât atât, a unei țări, încerci să-ți iei toate măsurile de precauție pentru a avea elemente de securitate inalterabile în raport de interesele tale. Deci, dincolo de a nominaliza companii sau state, trebuie să creezi acel cadru ca să-ți asigure participarea solidă, transparentă a unor actori și statali, și de piață de încredere în realizarea unor asemenea sisteme” a răspuns George Maior, în interviul DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel