5 sfaturi pentru interviul online de angajare (P)

În ultimul an tot mai multe companii au decis să realizeze interviuri de angajare în mediul online pentru diferite locuri de muncă. Astfel, este bine să cunoști câteva aspecte importante pentru a face față cu succes unei astfel de oportunități de angajare. 

Iată 5 sfaturi care te ajută să te pregătești mai bine pentru un interviu video:

1) Alege dispozitivul de pe care va avea loc interviul

Este important să te gândești înainte ce dispozitiv vei folosi pentru interviu. Poate fi un laptop, PC sau telefonul mobil. Trebuie să te asiguri că dispui de o cameră funcțională și care poate să ofere o imagine de calitate. Verifică în acest sens funcționalitatea camerei și calitatea imaginii acesteia. Dacă alegi telefonul mobil pentru interviu, atunci asigură-te că acesta este fixat, astfel încât persoana ce conduce interviul să nu aibă dificultăți în a te urmări și a te vedea clar. 

2) Instalează aplicațiile video pentru interviu

Fiecare angajator preferă anumite aplicații video pentru interviuri, astfel că este nevoie să știi ce aplicație va fi utilizată de recrutor. Asigură-te că ai instalată aplicația / aplicațiile prin care se realizează interviul online. Cele mai multe interviuri video au loc cu ajutorul unor platforme online de comunicare precum: Zoom, Skype, Microsoft Teams sau chiar WhatsApp. 

În acest sens, instalează aplicația preferată de angajator pentru interviul online și asigură-te că aceasta funcționează înainte de ziua interviului. Angajatorul îți va trimite un link pentru a te conecta la întâlnire. Testează funcționalitatea acestui link cu câteva minute înainte de începerea interviului. 

3) Aspectul personal și locul desfășurării interviului

Ca și în cadrul unui interviu convențional, aspectul personal, postura și o atitudine încrezătoare sunt esențiale pentru a lăsa o impresie bună intervievatorului. Ținuta ar trebui să fie una profesională, îngrijită, caracterizată prin articole vestimentare în culori neutre. În plus, postura trebuie să fie una dreaptă, ce emană încredere și implicare. 

Locul ales este de asemenea esențial în desfășurarea unui interviu de succes. Alege o cameră liniștită, luminoasă, pentru ca recrutorul să te poată vedea și auzi bine. Fundalul din spatele tău ar trebui să fie unul discret, să nu atragă atenția sau chiar să fie un perete simplu, fără obiecte împrăștiate. În acest fel, atitudinea și cadrul contribuie la crearea unei imagini pozitive în ochii recrutorului.

4) Pregătește-te pentru întrebările recrutorului

Ca și în cazul oricărui interviu de angajare, și acest interviu online va fi o conversație în care recrutorul va dori să te cunoască mai bine, să afle mai multe despre experiența ta, ce anume te motivează, care sunt realizările, punctele tale forte și ce așteptări ai în cazul în care vei primi postul dorit. 

Este important ca înainte de interviu să reflectezi asupra parcursului tău profesional, cum dorești să evoluezi în domeniul tău și să-ți găsești răspunsurile relevante la aceste întrebări. Poți repeta și exersa în fața camerei, pentru a te vedea. Pregătindu-te astfel înainte de interviu, vei reuși să dai răspunsuri clare și satisfăcătoare pentru intervievator, care își va forma o imagine corectă asupra ta. 

5) Pregătește câteva întrebări pentru a le adresa recrutorului

În cadrul unui interviu pentru obținerea unui loc de munca este important să obții informații cu privire la postul oferit, la echipa de lucru și atribuțiile pe care le vei avea. Manifestă-ți interesul pentru poziția dorită, documentând-te asupra profilului companiei și a rolului pentru care candidezi. 

Uneori, din cauza emoțiilor, poți uita ce întrebări dorești să adresezi recrutorului, astfel că e recomandat să notezi întrebările pe care vrei să le adresezi în cadrul interviului online. Cu siguranța reprezentantul companiei va aprecia interesul și autenticitatea ta și va lua în considerare pentru poziția oferită. Va fi un semnal pozitiv atât pentru acesta, cât și pentru tine. 

Ținând cont de toate aceste aspecte, pregătirea pentru interviu îți va spori șansele de angajare. Vei face o impresie bună în fața reprezentantului companiei și vei ști că ai făcut tot ce ți-a stat în putere pentru a avea un avantaj la angajare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel