5 leacuri naturale pentru acnee

Pentru mulți, acneea este o problemă cu care se confruntă zilnic, iar fiecare caută soluții pentru a scăpa de coșuri. Pe lângă tratamentele clasice, iată 5 leacuri naturale pentru acnee. 

Coșurile dau bătăi de cap nu doar în adolescență, ci și la maturitate. Statisticile arată că unul din cinci adulți cu vârsta între 24 și 44 de ani suferă de acnee. Remediile naturale blânde pentru acnee pot fi folosite la orice vârstă.

1. Castravetele hidratează pielea și reduce inflamația. Aplică pe față felii proaspete de castravete sau opărește un castravete cu o cană de apă, lasă-l la macerat 4 ore, strecoară lichidul și folosește-l ca o loțiune purificatoare. 

2. Lăptișorul de matcă și mierea conțin substanțe nutritive, dar și antibacteriene și antiinflamatoare. Măștile cu astfel de ingrediente sunt eficiente în caz de acnee. 

3. Ceaiul de urzică echilibrează hormonii, curăță rinichii și elimină toxinele din intestin. Bea cel puțin două căni pe zi de ceai de urzică îndulcit cu miere, timp de o lună. 

4. Uleiul de levănțică are efecte antibacteriene și antiinflamatoare puternice. Folosește-l în compoziția unor măști cosmetice.

5. Argila, sub formă de mască, este un remediu natural rapid și eficient. Argila absoarbe excesul de sebum, are proprietăți detoxifiante și oferă minerale de care tenul are nevoie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel