4 sfaturi pentru un păr strălucitor. Scapă de chimicalele din șampon și balsam

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

În multe culturi, părul bogat și strălucitor este considerat un semn de fertilitate, putere și sănătate generală bună. 

Descoperiți patru măști hidratante pentru fiecare tip de păr pe care le puteți face cu ușurință, în câteva minute, folosind ingrediente naturale pe care probabil le aveți în bucătărie chiar acum!

Săriți peste cheltuielile inutile, dar și peste toxinele si substantele chimice gasite in produsele comerciale pentru par si căutați in bucatarie cele mai bune balsamuri naturale pentru a vă hidrata si revitaliza podoaba capilară!

1. Toate tipurile de păr: avocado și miere

Tăiați și scoateți conținutul dintr-un avocado copt și amestecați-l cu o lingură de miere organică. Aplicați pe păr și lăsați-l să stea timp de 20 de minute înainte de a-l clăti sub duș.

Avocadoul este bogat într-o varietate de vitamine și nutrienți, inclusiv vitamina E și proteine, ambele de care părul tău are nevoie pentru a rămâne moale și sănătos. Totodată, mierea este un agent antibacterian natural.

2. Păr uscat: ulei de măsline și ou

Ai nevoie de un TLC major? Combinați trei linguri de ulei de măsline extravirgin cu două ouă și aplicați amestecul pe păr și lăsați amestecul să stea timp de 20 de minute înainte de a clăti sub duș.

Uleiul de măsline va ajuta la hidratarea șuvițelor fragile, în timp ce proteina din ouă va promova creșterea sănătoasă a părului.

3. Păr gras: Oțet de mere și lămâie

Combinați 1/4 de cană de oțet de mere cu coaja rasă a unei lămâi întregi și lăsați compoziția să se întărească timp de 15 minute pentru a absorbi excesul de ulei de pe scalp, apoi clătiți sub duș.

Oțetul de mere îndepărtează depunerile din produsele de coafat și balsamuri și întărește firul de păr, lăsându-vă șuvițe moi și strălucitoare. De asemenea, va echilibra nivelul pH-ului părului, va ucide bacteriile și este un remediu pentru mătreață.

4. Scalp și păr uscat: banană, miere și migdale

Pasează împreună 1/2 banană coaptă și adaugă două linguri de miere și câteva picături de ulei de migdale și lasă-l să se întărească cu o mască de duș timp de 20 de minute, înainte de clătire.

Bananele pot crește umiditatea părului, pot netezi încrețirea și pot calma mâncărimea scalpului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel