36 de transportoare blindate Piranha 5, în dotarea Armatei Române. Ciucă: Avem datoria să ne bazăm pe noi înșine

Primele 36 de transportoare blindate Piranha 5 vor intra în dotarea Armatei Române.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat că primele 36 de transportoare blindate Piranha 5 vor intra în dotarea Armatei Române. Acestea ar urma să plece în zilele următoare spre militarii din batalionul „Scorpionii Roșii” de la Craiova.

"Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V vor pleca în zilele următoare spre beneficiarii finali, Scorpionii Roșii de la Craiova, după ce au trecut cu bine de etapa recepției calitative la Uzina Mecanică București. Sunt încrezător că acestea vor trece cu bine și testarea operațională, și se vor integra foarte bine în unitățile Forțelor Terestre, care au mare nevoie de un vehicul care să le asigure mobilitate, putere de foc mărită, dar și protecție sporită atunci când își îndeplinesc misiunile.

Am asistat astăzi la un moment important pentru unul dintre primele programe esențiale de înzestrare care a fost demarat de Armata României încă din 2017, primul an în care au fost alocate două procente din PIB pentru apărare.Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare ne-a oferit cadrul necesar implementării unor politici de înzestrare coerente și ne-a permis să demarăm și să susținem programe de înzestrare credibile, ale căror rezultate au început să se vadă.

Scopul achizițiilor

În august, au sosit din Portugalia primele două avioane F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci care vor completa prima escadrilă de aeronave multirol a Forțelor Aeriene. Luna trecută, Armata României a primit unul din cele mai eficiente și mai bune sisteme de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune din lume, primul sistem PATRIOT din cele șapte pe care militarii le vor avea în înzestrare.În perioada următoare, până la sfârșitul anului, Armata României va mai primi două aeronave multirol F-16 Fighting Falcon și peste două sute de autocamioane militare în diferite configurații, iar la începutul anului viitor Armata va avea primul sistem de rachete sol-sol HIMARS.

Scopul fundamental al acestor achiziții pentru apărare este acela de a garanta suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Vom atinge acest deziderat numai dacă vom dezvolta acele tipuri de forțe și capabilități care să ne permită să ripostăm oricărui posibil agresor. Apărarea noastră națională se bazează pe apartenența la NATO, UE și la alte organizații internaționale, pe parteneriatul strategic cu SUA și pe celelalte parteneriate strategice, dar, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înșine, pe instituțiile sistemului național de apărare și securitate. De aceea trebuie să ne dezvoltăm capabilitățile de apărare și să ne angajăm, alături de aliații noștri, în operații și misiuni internaționale.

"Un făgaș normal"

Am satisfacția că, de acum înainte, celelalte transportoare contractate vor fi produse în România, iar mentenanța lor se va face tot în țară. Militarilor le vor fi livrate blindatele PIRANHA V atât de necesare, iar Uzina Mecanică București se va dezvolta, devenind una din capacitățile de producție pentru apărare de interes strategic pentru securitatea națională.

Sunt încrezător că următorul lot de blindate PIRANHA V va fi livrat militarilor în mai puțin de un an și lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Le voi cere Scorpionilor Roșii să testeze toate transportoarele PIRANHA V în condiții cât mai apropiate de cele din câmpul tactic, pentru au fi siguri că se pot baza pe ele atunci când va fi nevoie!", a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V vor pleca în zilele următoare spre beneficiarii finali, Scorpionii Roșii...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Luni, 5 octombrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel