30 de cazuri de rujeolă înregistrate în Teleorman, pe parcursul lunii iulie

Un număr de 30 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în luna iulie, în judeţul Teleorman, majoritatea în focarul în evoluţie din localitatea Buzescu, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP). 

Potrivit sursei citate, în prezent, focarul comunitar din Buzescu este singurul în evoluţie la nivelul judeţului, în toate cazurile fiind vorba de copii nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet, pentru că părinţii au refuzat imunizarea sau nu s-au prezentat la medicul de familie. În primele şase luni ale acestui an, în judeţul Teleorman s-au înregistrat 117 cazuri de rujeolă, majoritatea în localităţi din mediul rural, au precizat reprezentanţii DSP. DSP Teleorman a desfăşurat o campanie de vaccinare 'door to door' în cadrul căreia au fost imunizaţi 10 de copii. S-au luat măsuri de urmărire a contacţilor, educaţie sanitară şi recuperarea tuturor restanţierilor la vaccinare.

Reprezentanţii DSP Teleorman au adăugat că stocurile de vaccin sunt suficiente, iar administrarea vaccinului este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor, rujeola fiind o infecţie virală extrem de contagioasă, care poate da complicaţii majore, ce pot merge până la deces. Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an şi, ulterior, la vârsta de 5 ani. Copiii nevaccinaţi pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel