30 de ani de la Revoluție. Ministrul Vela, SCUZE în fața românilor

Andrei Itu / 21 dec 2019 / 15:17 Salveaza PDF Comentarii
Marcel Vela / Foto Agerpres
Marcel Vela / Foto Agerpres

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a cerut, în premieră, iertare românilor, la 30 de ani de la Revoluție, în cadrul evenimentelor de comemorare organizate sâmbătă la Caransebeș.

Marcel Vela a cerut iertare românilor, în numele Ministerului de Interne, pentru unele acțiuni împotriva poporului, în cadrul Revoluției din anul 1989.

'Am participat astăzi, la evenimentele organizate de către Asociațiile răniților și luptătorilor în Revoluția din Decembrie, la comemorarea Revoluției Române din municipiul Caransebeș, declarat Oraș Martir.

M-am întâlnit cu foștii camarazi și am depus coroane de flori la cele două monumente închinate luptătorilor, răniților și martirilor din 21 Decembrie 1989, cel din Piața Revoluției și la cel din fața fostei Miliții orășenești, de unde s-a tras în revoluționari.

Am simțit că trebuie să spun tuturor aceste cuvinte :

-Este un moment foarte important pentru mine să fiu, ca Ministru de Interne, în fața fostei miliții din Caransebeș, în care noi toți puteam să fim impușcați acum 30 de ani de niște milițieni inconștienți. Indiferent de încadrările penale și de pedepsele pronunțate de justiție cu privire la faptele lor, aici a curs sânge și s-a murit pentru libertate.

Din acest motiv, în numele tuturor polițiștilor onești și patrioți din Minister, o instituție care este și va fi în slujba poporului, îmi cer scuze tuturor românilor pentru greșelile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv în Revoluția din Decembrie 1989.

Pentru a face o Lume mai bună trebuie să închidem greșelile trecutului și să construim împreună un viitor normal și frumos pentru România!' a scris ministrul de Interne, Marcel Vela, pe Facebook.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27