3 reguli de AUR în pandemie. Dr. Stroescu: E OBLIGATORIU!

Sursa: B1 TV
Sursa: B1 TV

Dr. nutriționist Virgiliu Stroescu a oferit sfaturi despre cum să trecem cu bine peste această perioadă dificilă.

Dr. nutriționist Virgiliu Stroescu a oferit sfaturi despre cum să trecem cu bine peste această perioadă dificilă, la B1 TV.

„În momentul în care oamenii au boli cronice, organismul este mai puțin dotat din cauza lor ca să poată să se apere și vor face boli și complicații foarte multe. Punctul numărul 1, cei care știu că au o serie întreagă de boli cronice să fie mult mai precauți la legăturile cu alte persoane, să aibă o igienă extraordinar de bună", a transmis pentru B1 TV dr. nutriționist Virgiliu Stroescu.

Mișcarea, primordială

„A doua problemă pe care o subliniez este că cei care stau acasă, mai ales cei în vârstă, nu trebuie să stea pe scaun sau în pat. Trebuie neapărat să facă mișcare pentru că mișcarea întărește imunitatea. Mai ales acum că e voie să mai ieși puțin și pe stradă, obligatoriu, minim o oră pe zi să facem mișcare. Dacă te învârți în bucătărie, te învârți în baie, în apartament, pe scări. Obligatoriu, pentru că altfel se anchilozează organismul, se anchilozează articulațiile și scade imunitatea", a explicat expertul în nutriție.

Somnul este foarte important

„Obligatoriu, șapte opt ore de somn! Foarte multe persoane au momente de tensiune. Ce să mă fac, vai de mine, mai scap, ce-oi face cu banii? Aceste lucruri dau insomnii care tulbură extraordinar de mult rezistența organismului. Cât mai puțin stres trebuie, să ne calmăm, să ne liniștim, avem o carte numită Biblia care dă pace și liniște", a mai spus dr. Stroescu.

Alimentație bogată în proteine

Cât despre alimentație, nutriționistul a explicat că hrana vegetală de calitate ajută extraordinar de mult pentru a produce anticorpi: „Este necesară o alimentație cât mai inteligentă și cât mai rațională. Avem nevoie, în perioada aceasta, de proteine. Din ce cauză? Pentru că toți anticorpii sunt făcuți din proteină. Păi dacă nu am proteine, cum să-mi fac anticorpi? Cele mai multe proteine sunt în hrana vegetală de calitate. În leguminoase, în cereale integrale și în semințe, sâmburi, nuci, găsim proteine de cea mai înaltă calitate care ne dau material ca să facem imunitate".

„Aceste lucruri sunt obligatorii: odihnă, mâncare, pace sufletească", a încheiat doctorul la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel