3 alimente care îți vor îmbunătăți circulația. Spune adio varicelor

Este important să aveți o bună circulație a sângelui. Sângele transportă oxigenul și substanțele nutritive către țesuturile corpului, preia dioxidul de carbon și produsele reziduale din țesuturi și este necesar pentru a susține viața și pentru a promova sănătatea tuturor țesuturilor corpului. 

Deși esențial, unele probleme de sănătate fac ca sângele să curgă la fel de bine în organism și asta se poate datora unor factori precum hipertensiunea arterială, diabetul și nu numai.

Există, totuși, modalități de a vă ajuta circulația sângelui. Unele modalități includ gestionarea stresului, exercițiile fizice și consumul de băuturi și alimente specifice.

Sfecla

„Inclusă în multe sucuri „energetice”, sfecla este renumită pentru proprietățile ei energizante”, spune nutriționista Sydney Greene.

Potrivit lui Greene, proprietățile energetice crescute ale sfeclei conțin nitrați naturali - substanțe chimice naturale care se găsesc în sol, aer și apă și sunt utilizate ca aditiv alimentar pentru a opri creșterea bacteriilor și pentru a îmbunătăți aroma și culoarea alimentelor. Acești nitrați ajută la îmbunătățirea circulației sângelui atunci când sunt transformați în oxid nitric în organism, care ajută la dilatarea vaselor de sânge.

Legume cu ierburi și condimente

Amy Goodson, autoarea cărții The Sports Nutrition Playbook sugerează că cei care doresc să-și îmbunătățească circulația sângelui trebuie să se concentreze pe diete îndreptate împotriva hipertensiunii arteriale (diete DASH).

„Dieta DASH recomandă consumul a 4 până la 5 porții de legume pe zi”, spune Goodson. „Legumele sunt bogate în nutrienți și nu conțin sodiu, un factor obișnuit la creșterea tensiunii arteriale și, prin urmare, la circulația greoaie a sângelui”.

Dacă aveți nevoie de mai multă aromă pentru legumele dvs., Goodson menționează să vă asezonați legumele cu ierburi și condimente în loc de sare.

Nuci

„Bogate în acizi grași omega-3, s-a dovedit că nucile ajută la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce poate ajuta la circulația sângelui”, spune Greene.

Greene mai spune că nucile sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina E, care funcționează ca un antioxidant și poate ajuta la funcția endotelială – eliberând substanțe care controlează relaxarea și contracția vasculară, precum și enzimele care controlează coagularea sângelui, funcția imunitară și aderența trombocitelor ( substanța incoloră din sânge). Funcția endotelială ajută la lărgirea necorespunzătoare a vasului de sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel