Care este miza numirii lui Daniel Morar la CCR

Numirea procurorului Daniel Morar ca judecător la Curtea Constituțională este practic o premieră. Miza numirii fostului șef al DNA la CCR nu este alta decât frica lui Băsescu de o nouă suspendare. Din punctul de vedere al deputatului PSD, Florin Iordache, nu este exclus ca din vară, Daniel Morar să ia locul lui Augustin Zegrean la președinția Curții Constituționale.

Numirea lui Daniel Morar la CCR de Traian Băsescu, cu trei luni înainte de expirarea mandatului lui Axinte Gaspar, nu are altă miză decât frica președintelui Băsescu de o nouă suspendare, a declarat analistul Bogdan Chirieac.

Mona Pivniceru dorea să schimbe legea, astfel încât președintele să nu mai aibă prerogativele de numitrei judecători să fie numiți de Parlament, trei de către Executiv și trei de către puterea judecătorească. Probabil că Traian Băsescu a cunoscut intenția ministrului Justiției și a acționat imediat prin decizia de luni.

"Acest fapt ascunde în spatele său  teama domnului Băsescu de o nouă suspendare" a mai afirmat Bogdan Chirieac.

În cazul numirii  lui Daniel Morar la CCR se remarcă două lucruri de luat în seamă. Este primul procuror numit în funcția de judecător la CCR și primul judecător al CCR condamnat la CEDO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel