Ponta a câștigat conflictul cu liberalii. Guvernul va fi votat, vineri

Tensiunile declanșate pe marginea CNADNR și ANAF în cadrul partenerilor din USL au fost dezamorsate, vineri dimineața. Din câte se pare, premierul desemnat, Victor Ponta, ar fi ieșit învingător din confruntarea cu liberalii, acesta obținând ce a revendicat.

După o seară agitată, în care se punea problema ruperii PSD de PNL,vineri dimineața tensiunile s-au desamorsat, iar lucrurile par mai liniștite.   Din tot acest zbucium, se pare că Victor Ponta a ieșit învingător dn confruntarea cu liberalii.

Premierul a obținut, în urma unei întâlniri cu liderul PNL, Crin Antonescu, cam tot ce și-a dorit:

- Prefecturile au trecut din  subordinea Ministerului de Interne direct în subordinea primului ministru;

- ANAF-ul rămâne în subordinea Ministerului Finanțelor Publice, dar în coordonarea directă a premierului;

- Ministrul delegat al Bugetului, Liviu Voinea va fi ordonatorul principal de credite deși e în subordinea a lui Daniel Chițoiu;

- CNADNR merge în subordinea ministrului pentru Marile Proiecte, dar temporar, coordonat de Dan Șova În acest caz, premierul a ținut să precizeze că până la găsirea unei formule juridice, autostrăzile vor rămâne în coordonarea premierului, iar Drumurile Naționale vor trece la Ministerul Transporturilor.

După liniștirea apelor în USL, atăt premierul, dar și Crin Antonescu au declarat că în cursul zilei de vineri se vor termina audierile miniștrilor în comisiile parlamentare, urmțnd ca în cursul serii aceștia să depună jurământul în fața președontelui la Palatul Cotroceni.

Premierul desemnat a declarat, de asemenea, că sâmbătă, va avea loc prima ședință a actualului  Guvern, temele principale fiind situația deszăpezirii din țară, dar și asigurarea sistemului de sănătate în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel