Ponta și Antonescu recunosc întâlnirea de la Cotroceni cu Băsescu

ponta antonescu basescu
ponta antonescu basescu

De Ce News a avut dreptate. Liderii USL, respectiv Victor Ponta, Crin Antonescu și Liviu Dragnea s-au întâlnit  cu președintele Traian Băsescu, miercuri seara la Palatul Cotroceni.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a recunoscut, sâmbătă seara, la Antena 3, că liderii USL s-au întâlnit cu Traian Băsescu, înainte ca acesta să plece la Bruxelles.

"Da, a fost o întâlnire informală. Eu nu am niciun motiv să evit răspunsul la această întrebare, pentru că nu am nimic de ascuns, pentru că nu a fost întâlnire secretă, ci informală. În viaţa politică există întâlniri informale. Asta nu înseamnă pact, asta nu înseamnă înţelegere, asta nu înseamnă renunţarea la poziţiile publice adoptate. Asta însă o întâlnire informală nu înseamnă nici conferinţă de presă", a spus Crin Antonescu la Antena 3.

"Eu înţeleg foarte bine toate neliniştile care pot veni în asemenea momente, cu atât mai mult în legătură cu un posibil pact secret cu Traian Băsescu", a spus Crin Antonescu.

 "Fără să am nimic de ascuns, mai multe despre acest subiect eu nu spun(...) În viaţa politică sunt întâlniri informale. Asta nu înseamna pact, o întâlnire informală nu înseamnă conferinţă de presă", a declarat Crin Antonescu.

 Acesta a ţinut să precizeze că "nu a semnat nimeni în numele USL pentru ceva".

 "Întâlnirea a avut loc, subiect de discuţie a fost cum se procedează mai departe în posibila criză în care ne aflăm şi că din punctul de vedere al meu şi al colegilor din USL e că se prodedează normal, că Victor Ponta e desemnat premier", a spus Antonescu.

 "Nu s-a cedat, nu s-a dat, nu s-a promis, nu s-a târguit nimic în schimbul acestui lucru. Asta s-a discutat. Sunt primul care o spun public. Nu a semnat nimeni în numele USL ceva, nu s-a angajat nimeni la vreun compromis", a spus Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a intervenit telefonic în cadrul emisiunii Q&A şi a confirmat, la rândul său, că a mers la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu.

 Întrebat în aceeaşi emisiune televizată despre întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a declarat că nu doreşte să comenteze discuţii private, rezumându-se doar la a afirma că ceea ce a făcut împreună cu Crin Antonescu a fost făcut în ideea ca România să nu intre într-o nouă criză politică şi într-o perioadă de instabilitate, ci să aibă un nou guvern până la Crăciun şi un buget aprobat în luna ianuarie, pentru a putea funcţiona ca o ţară normală.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel