Ionela Danciu și Adrian Sobaru, candidați independenți pentru Parlament

ionele
ionele

Dacă partidele încă mai discută asupra listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare, Ionela Danciu, mama tripleților care a schimbat legea indemnizației, și Adrian Sobaru, electricianul care a încercat să se sinucidă în Parlament, se gândesc să se înscrie pe listele de deputați în calitate de independenți.

Totuși,pentru acest lucru, fiecare dintre ei trebuie să strângă peste 2000 de semnături , ca să se poată înscrie în cursa electorală din 9 decembrie, dar și depunerea a 3 500 de lei, contravaloarea a cinci salarii minime brute, în contul Autorităţii Electorale Permanente.

 “De ce mie, ca independent, legea 35/2008 îmi impune pragul ăsta de 2.600 de semnături pentru colegiul meu, iar niciun partid pe colegiul 4 Aiud-Ocna Mureş nu are 2.600 de membri?", se întreabă indignată femeia.

 Potrivit legii, candidaţii independenţi trebuie se adune minimum 2.000 de semnături sau 4% din alegătorii colegiului. În zona unde vrea să candideze Ionela sunt 54.000 de cetăţeni cu drept de vot. Mama tripleţilor nu are altă soluţie decât să meargă din casă în casă să ceară sprijunul oamenilor. Până acum femeia a strâns aproximativ 800 de semnături, scrie B1TV.

 Şi Adrian Sobaru, electricianul care s-a aruncat în cap în timpul unei şedinţe a Parlamentului, vrea să candideze independent pentru un loc de deputat. Bărbatul trebuie să strângă peste 3000 de semnături de la cei care locuiesc în colegiul 5 din Bucureşti. Treaba merge greu, mai ales că susţinătorul trebuie se completeze patru liste cu nume, prenume, CNP, adresa, serie şi număr de buletin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel