Traian Băsescu: Eu și Viktor Orban ne susținem în alegeri

basescu2
basescu2

Într-un interviu pentru postul guvernamental rus de radio, Vocea Rusiei, Traian Băsescu a declarat că a fost deranjat de afirmația potrivit căreia acesta ar fi negociat Ținutul Secuiesc cu premierul ungar, Viktor Orban, considerând-o ca cea mai jignitoare afirmație. "Cum credeţi că un preşedinte român ar da o bucată din teritoriu în afara Constituţiei să devină autonom sau ce credeţi că-i aici, Transnistria?" l-a intrebat Traian Basescu pe ziaristul rus.

[caption id="attachment_221368" align="alignleft" width="310"] Foto: Vocea Rusiei[/caption]

Traian Băsescu a acordat primul interviu de la suspendarea sa postului de radio, Vocea Rusiei. Acesta a trebuit să explice afirmațiile conform cărora ar fi cedat Ținutul Secuiesc în urma întâlnirilor cu Viktor Orban.

"Din afirmaţiile dumneavoastră că este o înţelegere între preşedintele României şi Viktor Orban, vă întreb mult mai simplu: cum puteţi crede că un preşedinte ales îşi vinde ţara? Cum puteţi crede acest lucru? Asta e cea mai jignitoare afirmaţie pe care aţi putut s-o faceţi. Românii nu-şi puteau alege un preşedinte care să-i trădeze. Cum credeţi că un preşedinte român ar da o bucată din teritoriu în afara Constituţiei să devină autonom sau ce credeţi că-i aici, Transnistria? Nu se poate. Şi cred că măcar pentru această afirmaţie Vocea Rusiei ar trebui să-mi ceară scuze. V-o spun în modul cel mai sincer. E prea mult, chiar şi pentru un ziar liber, pentru un post de radio liber", a declarat Băsescu.

 Întrebat de redactorul rus dacă a fost susținut la referendum de premierul ungar, Viktor Orban, Băsescu a răspuns tranșant:

"Afirmaţia lui (Viktor Orban, n.r.)  a părut a fi una în favoarea mea şi tradiţional eu şi Viktor Orban ne susţinem în alegeri. Şi eu am îndemnat românii din Ungaria, cetăţeni ungari de etnie românească să voteze FIDESZ-ul la alegerile trecute. În plus, trebuie să recunosc, cu Viktor Orban am o relaţie şi în afara politicii, adică ţările noastre au avut amândouă probleme în pregătirea intrării în NATO, în pregătirea intrării în Uniunea Europeană şi ne-am sprijinit unii pe alţii. Până la urmă pot să vă mai spun ceva. Indiferent de partidul aflat la guvernare la Budapesta, noi, ca ţări foste comuniste avem cam acelaşi tip de probleme. Aşa că, în mod natural, ne susţinem. Iar eu cu Viktor Orban facem parte şi din aceeaşi familie politică europeană. Dar problema rămâne între mine şi Vocea Rusiei", a declarat Traian Băsescu.

 "Dar dincolo de orice altă relaţie rămâne o singură realitate: cum aţi putut gândi că un preşedinte ales face nişte aranjamente pentru voturi împotriva intereselor ţării. Aici rămâneţi cu o mare datorie faţă de mine. Asta-i viaţa!", a conchis președintele suspendat referitor la aceast subiect.

Citește aici interviul integral din Vocea Rusiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel