Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Antonescu: Băsescu s-a comportat ca paiaţa lui Viktor Orban

DCNews Team / 31 iul 2012 / 20:56

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marți seara,  că Traian Băsescu  s-a comportat ca un trișor, ca paiața lui Viktor Orban, după ce s-a promulgat Legea referendumului votată în Parlament. Crin Antonescu a declarat că a acționat ca un președinte interimar, cu respect față de România.

[caption id="attachment_214195" align="alignnone" width="640"] Foto: Mediafax[/caption]

Crin Antonescu a declarat că obiectivul USL a fost normalizarea vieţii politice din România, deblocarea mecanismelor instituţionale democratice, funcţionarea normală a instituţiilor. Sper că acest referendum se va încheia cu demiterea şi oficială, nu doar morală, a lui Traian Băsescu. Dacă se va întâmpla acest lucru, vom vorbi apoi. Despre revizuirea Constituţiei am mai vorbit şi atitudinea nu se schimbă.

 Cei de la CCR ştiu, după cum ştim toţi, că avem de-a face cu două cifre, una birocratică, valabilă din punct de vedere legal pentru că nu au fost în stare instituţii ale statului să o adapteze la realitate. Aceasta este cifra din listele electorale. Avem de a face cu o listă care reflectă realitatea, oamenii vii cu drept de vot şi poartă cetăţenia română. CCR trebuie să dea un verdict în raport cu legea, are capacitatea şi dreptul de a interpreta în spiritul Constituţiei şi al legii.

 Președintele interimar a declarat că s-a implicat în campanie, în sensul chemării la vot. Răspunsul primit este unul impresionant. Este unul care mă face să îndrăznesc să spun un lucru, în momentul în care 8,5 milioane de oameni vin la o acţiune politică la care îi cheamă oamenii politici înseamnă că nu jucăm într-o piesă absurdă.

 Despre schimbarea atitudinii președintelui, după promulgarea Legii referendumului, Antonescu a declarat că aceasta arată  atitudinea unui trişor.

"Am promulgat o lege votată în Parlament, acreditată drept constituţională şi nu aveam un motiv ca preşedinte interimar să nu o promulg. Am consacrat prin actul promulgării voinţa Parlamentului. Lucrurile astea nu sunt şmecherii. Lucrurile astea nu sunt de trişat, să ascundem sub masă trei zile pentru a vedea tactica de campanie a cuiva. Am acţionat ca preşedinte interimar al României. Un candidat a dorit să se comporte ca trişor, ca paiaţa lui Viktor Orban, este treaba lui de candidat. Nu am nici cel mai mic regret sau ezitare că am procedat corect", a declarat pre;edintele interimar.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știriIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25