Cum a mințit-o Băsescu pe Angela Merkel despre suspendarea sa

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, la un post TV, că în cadrul convorbirii cu Angela Merkel i-a spus acesteia că  în Constituţie nu există procedura suspendării preşedintelui.

Duminică seară, Traian Băsescu a făcut o declarație şocantă, la Realitatea TV: "M-a întrebat Angela Merkel dacă a fost retrasă Ordonanţa de urgenţă cu Monitorul Oficial. I-am spus că nu, că e la Guvern. M-a întrebat dacă este reglementată în Constituţie procedura suspendării preşedintelui. I-am spus că nu, nu este reglementată", a declarat senin Băsescu.

Față de cele afirmate de Traian Băsescu, iată ce prevede Constituția României despre suspendarea președintelui:

CAPITOLUL II

Preşedintele României

 ARTICOLUL 95

 Suspendarea din funcţie

 (1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

 (2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

 (3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea președintelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel