2017, o nouă etapă pentru turismul din România. Demers important din PE

Claudia Tapardel
Claudia Tapardel

Europarlamentara PSD, Claudia Țapardel, a discutat la Madrid cu Organizația Mondială a Turismului despre ce vor aduce următorii ani pentru industria ospitalieră din țara noastră și din Uniunea Europeană. 

Copreședinta Intergrupului pentru Turism din PE, Claudia Țapardel, a efectuat o vizită de lucru în  Madrid pentru mai multe întâlniri legate de promovarea turismului european și din România. Pe lângă vizita la standul României de la FITUR, punctul principal pe agenda eurodeputatei PSD a fost pregătirea împreună cu Organizația Mondială a Turismului  a unor evenimente la Madrid și București, cu scopul de a identifica soluții la provocările cu care se confruntă momentan industria turismului.

Vizita de lucru a început cu participarea eurodeputatei române la prestigiosul târg anual, unde România a beneficiat în aceste zile de un stand organizat de noul Minister al Turismului.

”Mă bucur foarte mult să observ că țara noastră este reprezentată frumos prin prietenii de la recent înființatul Minister al Turismului. Standul nostru promovează în acest an unele dintre cele mai frumoase 26 destinații turistice din România, scoțînd în evidență diversitatea patrimoniului nostru cultural și natural. Miile de vizitatori vor putea afla despre patrimoniul natural din Delta Dunării, despre cultura diversă a Transilvaniei, dar și despre spiritualiatea ordodoxă din satul românesc. Îi felicit pe organizatori și le doresc ca eforturile de a promova oferta turistică a României să se traducă într-un număr cât mai mare de turiști în țară.” a afirmat Claudia Țapardel. 

Pentru turism, viitorul înseamnă digitalizare și "Big Data"

Pe fondul intensificării discuțiilor la nivel mondial despre contribuția tehnologiei la creșterea economică, primul punct pe agenda discuțiilor cu OMT a fost organizarea la Madrid a unui eveniment la nivel înalt pe tema utilizării Datelor Mari (Big Data) în domeniul turismului.

”Datele mari pot fi un instrument esențial pentru turism, inovând tot ceea ce ține de această industrie, de la felul în care companiile își identifică publicul și marketează produsele și pînă la îmbunătățirea comunicării cu clienții”, a explicat Claudia Țapardel. „Vorbim însă despre un fenomen nou și puțin cunoscut publicului larg, chiar și în contextul în care economiile noastre se digitalizează rapid. De aceea este important ca cei din industria ospitalieră să stea la masă cu liderii politici pentru a face schimb de experiență și bune practici înainte de a crea un cadru de dezvoltare. Faptul că ne aflăm astăzi aici, în compania unor nume mari din industria turismului și a unor experți în ceea ce înseamnă date mari și tehnologie, mă onorează și îmi confirmă că eforturile pe care le-am depus în ultimii ani pentru a promova turismul european se materializează în acțiuni concrete, care vizează probleme reale.”, mai explica eurodeputata. 

OMT laudă înființarea noului minister al turismului

”Tot în cadrul întâlnirii de vineri am discutat în detaliu și despre turismul românesc, prilej cu care Taleb Rifai m-a felicitat pentru contribuția pe care am avut-o la înființarea noului minister de resort în România.” a declarat eurodeputata PSD. Ea adaugă ”Secretarul General a fost de-a lungul timpului unul dintre susținătorii acestei idei, recunoscând că țara noastră are un potențial turistic imens, dar care are nevoie de o strategie și o echipă competenetă pentru a o implementa. I-am promis astfel că atât eu cât și colegii mei din țară vom face tot ceea ce putem pentru ca acest minister să răspundă cu succes nevoilor din turismul românesc, dar și că voi face demersuri pentru a intensifica dialogul dintre părțile române și organizațiile active în plan european sau global. În acest context, i-am lansat lui Taleb Rifai invitația de a participa la un eveniment la nivel înalt pentru turism, pe care îl voi organiza primăvara aceasta în România și îmi exprim speranța că astfel de inițiative vor contribui la punerea României pe harta turismului internațional.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel