165 de mandate de ascultare pentru parlamentari în perioada referendumului

Campania pentru referendum a crescut spectaculos numărul de mandate de înregistrare emise pe numele parlamentarilor. Procurorii au solicitat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie 165 de mandate de interceptare. Spre deosebire, în aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost interceptaţi doar doi parlamentari. Cele 165 de mandate au fost eliberate în lunile iulie şi august.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut creşterea este una spectaculoasă: de 800 de ori mai multe mandate în 2012, faţă de 2011.

De precizat că referendumul s-a organizat într-o perioadă de vacanţă parlamentară. În mod teorectic, demnitarii se aflau în concediu.

Şi analiza pe prima jumătate a anului e suprinzătoare. Odată cu izbucnirea protestelor, apoi cu schimbarea guvernului, a crescut şi numărul de avize de ascultare a telefoanelor. S-au dat de trei ori mai multe anul acesta faţă de anul trecut. Şi dacă e să facem un calcul pentru mandatele de interceptare pe 2012, chiar dacă sunt multe, pe lună s-au eliberat în jur de 64. Ei bine, pe perioada organizării alegerilor şi prima jumătate a lunii august s-au dat de aproape 3 ori mai multe.

Este important de specificat că solicitările de aviz pentru Înalta Curte se dau în dosarele în care sunt vizaţi demnitari. Nu am luat în calcul şi cele de siguranţă naţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel