16 ianuarie, ”Blue Monday”. Ce este și cum să îi faci față

Fotografie de la RODNAE Productions: Pexels
Fotografie de la RODNAE Productions: Pexels

Blue Monday este a treia zi de luni a lunii ianuarie, identificată ca fiind cea mai tristă zi a anului: iată cum să alergi la acoperire cu ajutorul naturii și fitoterapiei.

Conform unei serii de conjuncții negative, această zi ar fi cauza mai multor nemulțumiri decât orice altă zi de luni din an. Pentru a determina această stare de tristețe peste norma, ar fi vremea, distanța față de următoarele sărbători, contul bancar, eșecul rezoluțiilor bune pentru noul an, lipsa de motivație. Potrivit Today, combinația tuturor acestor factori face ca aceasta să fie o zi cu siguranță nu foarte fericită și dificil de înfruntat cu energia potrivită.

Ce trebuie să faceți pentru a găsi o bună dispoziție într-un mod natural

Așadar, iată 7 sfaturi pentru a lăsa stresul deoparte în favoarea unei abordări pozitive și constructive.

1. Ciocolată neagră

Ciocolata este un antidepresiv renumit și există un motiv pentru care. Cacaoa este bogată în triptofan și teobromină, care stimulează endorfinele și producția de serotonină. Evident că trebuie să selectăm mereu cu atenție ciocolata pe care o consumăm, care trebuie să fie strict neagră, cel puțin 75%, și cu un conținut scăzut de zahăr. Soia este, de asemenea, o soluție bună, precum și o sursă importantă de proteine ​​vegetale.

2. Mănâncă ouă și nuci, pentru a crește starea de spirit

Ei bine, da. Ouăle sunt bogate în vitamina D și atunci când nu există lumina soarelui, organismului nostru îi lipsește vitamina foarte faimoasă și foarte importantă a soarelui. Amintiți-vă să le adăugați întotdeauna în dieta voastră săptămânală. Vă va ajuta să mențineți nivelurile ridicate de vitamina D în corp. În timp ce nucile, migdalele, dar și curmalele și smochinele uscate sunt bogate în magneziu, un aliat prețios în rezistența la stres.

3. Pește gras pentru un omega 3 

Chiar și peștele gras, cum ar fi heringul, este un ajutor excelent pentru creșterea nivelului de serotonină, datorită prezenței mari a acizilor grași omega 3.

4. Chilli

Pentru a stimula producția de endorfine, totul datorită capsaicinei, care generează o senzație de plăcere în organism.

5. Fugi! 

Menținerea corpului activ ajută la restabilirea bunei dispoziții. Alergarea, în special, stimulează producția de endorfine și dopamină. Dar nu este doar asta. Când alergi ești față în față cu corpul tău, atingi obiective, care îți întăresc și consolidează forța interioară, transmițând un sentiment general de mulțumire.

6. O rutină de somn sănătoasă

A dormi bine este foarte important pentru starea de spirit, la fel și a dormi suficient. A dormi înainte de miezul nopții, întotdeauna cam la aceeași oră, după ce am terminat digestia și fără dispozitive electronice, dar cu o carte bună, ne va ajuta să ne reducem nivelul de stres, hipersensibilitate și iritabilitate.

7. Curăță, relaxează-te și energizează

Detoxifierea și purificarea organismului este ideală atunci când ne simțim deosebit de obosiți și epuizați. 

Abordarea ideală și corectă pentru a efectua așa-numitul ”drenaj” sau ”purificare” a organelor excretoare, folosită în Medicină de peste un secol, este o tehnică simplă care are scopul de a induce o ușoară stimulare a organelor excretoare precum precum ficatul, vezica biliară, intestinul și rinichii permițând sau facilitând fenomenul de eliminare și ”detoxifiere” implementat de organism prin utilizarea unei substanțe biotice sau a unui fitopreparat compus cu efect sinergic asupra diferitelor organe excretoare. 

Mai mult, nu uita niciodată să bei multă apă pe parcursul zilei: organismul trebuie hidratat în fiecare zi bând cel puțin doi litri de apă, dar atunci când vrei să obții un efect de detoxifiere este indicat să introduci o cantitate mai mare de lichide (între 2,5 si 3 litri pe zi), pentru a favoriza eliminarea toxinelor din sistemul limfatic și, în consecință, eliminarea lichidelor stagnante care provoacă celulita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel