146 de ani de PNL, sărbătoriți fără premier. Orban îl scuză pe Cîțu: Acesta e motivul real

De ce a lipsit Florin Cîțu de la evenimentul PNL/ foto Facebook Florin Cîțu
De ce a lipsit Florin Cîțu de la evenimentul PNL/ foto Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a fost invitat la evenimentul desfășurat cu ocazia a 146 de ani de PNL, dar a fost absent. 

Ludovic Orban: Florin Cîțu lipsește motivat 

Premierul Florin Cîțu a fost invitat la aniversarea a 146 de ani de la înființarea PNL, dar ”lipsește motivat, pentru că e dedicat coordonării fazei finale a PNRR”, spune liderul liberalilor, Ludovic Orban.

”A fost invitat. (...) Se află pe ultima sută de metri în pregătirea PNRR. Practic, lipsește motivat, pentru că e dedicat asigurării, coordonării fazei finale a PNRR și nu pot să zic că e absent. Sunt convins că e alături de noi și că apreciază această aniversare”, a declarat Ludovic Orban, conform Mediafax. 

El reamintește că premierul Florin Cîțu a postat un text pe Facebook. ”Acesta este motivul real (PNRR - n.r.)”, a conchis Ludovic Orban subiectul. 

Tensiuni între Orban și Cîțu? 

Premierul Florin Cîțu nu a fost prezent la evenimentul care a sărbătorit 146 de ani de PNL, cum nu a fost prezent nici președintele Klaus Iohannis, prezent la Bruxelles astăzi și mâine. Spre deosebire de premier, președintele a transmis un mesaj prin intermediul lui Ludovic Orban. Florin Cîțu a scris un mesaj pe Facebook, cu această ocazie. 

Surse PNL spun că motivul real al absenței lui Florin Cîțu este relația dintre el și Ludovic Orban, în contextul în care amândoi ar urma să candideze pentru șefia partidului, la Congresul PNL. Ludovic Orban afirma, întrebat dacă-i e frică de Florin Cîțu, că el și-a anunțat candidatura ”transparent”, afirmație ce lasă loc de interpretări, în contextul în care premierul Florin Cîțu nu a făcut acest lucru. În fața cuvintele de susținere ale lui Emil Boc, care-l vede pe Florin Cîțu viitorul PNL și al României, premierul s-a simțit, însă, onorat și responsabilizat. El nu a negat dorința de a candida pentru conducerea partidului, dar nici nu și-a asumat candidatura în mod oficial. Mai mult, în partid s-ar face și unele jocuri de culise, prin lansarea unui al treilea candidat, care ar urma să ia din voturie lui Florin Cîțu. 

Vezi și: Florin Cîțu, candidatură la șefia PNL. Cine ar fi al treilea candidat care i-ar asigura victoria lui Ludovic Orban - surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel